Sunnere mat

Grove baguetter

  • Publisert: 26.06.2016, 11:50
  • Kategori: Gjrbakst, brd og rundstykker
  • Oppskriften gir tre baguetter

    • 100g havremel/malt havregryn
    • 100g sammalt hvete grov
    • 50g sammalt hvete fin 
    • 250g hvetemel
    • 1/2 pose (6g) trrgjr
    • 3,5dl kaldt vann
    • 1 ss mager kesam 

     

    Bland alle de trre ingrediensene. Tilsett deretter vann og mager kesam, og kna sammen til en jevn og fin deig. Del deigen i tre like store deler og form tre plser p lengde med en langpanne. La dem heve i kjleskapet over natten. 

    Ta baguettene ut fra kjleskapet ca. en time fr de skal stekes. Lag snitt med en skarp kniv og pensle med litt vann for f en spr overflate. Stekes ved 220 grader i ca. 15 min. La baguettene avkjles p rist. 

    Ha p nsket plegg, eller spis dem som de er! Supre som tilbehr til suppe eller en god salat, eller med plegg. Her har jeg fylt baguetten med kalkunplegg med paprikakrydder, ost, salat, agurk og paprika.



    #gjrbakst #mat #baguetter #sunt #godt

  • Publisert: 26.06.2016, 11:50
  • Kategori: Gjrbakst, brd og rundstykker
  • 1 kommentarer
  • n kommentar

    lisarorvik

    26.06.2016 kl.12:14

    Dette s godt ut :) (Har forresten ukens blogg konkurranse p min blogg n, bli gjerne med)

    Skriv en ny kommentar

    hits