Sunnere mat

Grove pitabrd

  • Publisert: 05.07.2016, 21:40
  • Kategori: Gjrbakst, brd og rundstykker
  • Personlig er jeg veldig glad i Hattings grove pitabrd med spelt, men disse er enda bedre! De er kjempegode p smak, og m rett og slett bare prves. Pitabrdene blser seg fint opp i ovnen slik at det dannes en luftlomme som kan fylles med det du liker best. 

    Til 12 pitabrd trenger du:

    • 7,5 dl hvetemel
    • 2,5 dl sammalt hvete, fin
    • 1 ss olivenolje 
    • 1/2 ts salt 
    • 4,5 dl lunkent vann 
    • 1/2 pose trrgjr

     

    Rr ut gjren i litt av vannet fr du tilsetter resten av vannet, olje og salt. Ha i melet og kjr i en kjkkenmaskin til du fr en jevn og smidig deig. Tilsett eventuelt mer mel eller vann hvis det er ndvendig. Dekk deigen med plast og la den heve i ca. 30 minutter. 

    Del deigen i 12 emner og form dem til boller og la dem etterheve noen minutter under plast p bakebenken. Kjevle deretter bollene runde og flate fr de legges p et stekebrett kledd med bakepapir (4 p hvert brett). La dem etterheve i minst 10 minutter. Stek dem midt i ovnen ved 250 grader i 9-12 minutter. Flg godt med mot slutten s ikke de blir brent p toppen. Avkjles p rist. 

    Vi fylte pitabrdene med hjemmelaget pulled pork, coleslaw og bbq-saus. Det fles (og smaker) s mye bedre nr alt er hjemmelaget! 



     



    #middag #godtno #mat #gjrbakst #pitabrd 

  • Publisert: 05.07.2016, 21:40
  • Kategori: Gjrbakst, brd og rundstykker
  • 2 kommentarer
  • 2 kommentarer

    Madde

    06.07.2016 kl.18:47

    Dette s godt ut! skal prve lage dem glutenfrie

    Sunnere matlaging

    07.07.2016 kl.00:07

    Madde: S moro! Kom gjerne med tilbakemelding om hvordan det gikk! :)

    Skriv en ny kommentar

    hits