Sunnere mat

Grove pitabrød

  • Publisert: 05.07.2016, 21:40
  • Kategori: Gjærbakst, brød og rundstykker
  • Personlig er jeg veldig glad i Hattings grove pitabrød med spelt, men disse er enda bedre! De er kjempegode på smak, og må rett og slett bare prøves. Pitabrødene blåser seg fint opp i ovnen slik at det dannes en luftlomme som kan fylles med det du liker best. 

    Til 12 pitabrød trenger du:

    • 7,5 dl hvetemel
    • 2,5 dl sammalt hvete, fin
    • 1 ss olivenolje 
    • 1/2 ts salt 
    • 4,5 dl lunkent vann 
    • 1/2 pose tørrgjær

     

    Rør ut gjæren i litt av vannet før du tilsetter resten av vannet, olje og salt. Ha i melet og kjør i en kjøkkenmaskin til du får en jevn og smidig deig. Tilsett eventuelt mer mel eller vann hvis det er nødvendig. Dekk deigen med plast og la den heve i ca. 30 minutter. 

    Del deigen i 12 emner og form dem til boller og la dem etterheve noen minutter under plast på bakebenken. Kjevle deretter bollene runde og flate før de legges på et stekebrett kledd med bakepapir (4 på hvert brett). La dem etterheve i minst 10 minutter. Stek dem midt i ovnen ved 250 grader i 9-12 minutter. Følg godt med mot slutten så ikke de blir brent på toppen. Avkjøles på rist. 

    Vi fylte pitabrødene med hjemmelaget pulled pork, coleslaw og bbq-saus. Det føles (og smaker) såå mye bedre når alt er hjemmelaget! 



     



    #middag #godtno #mat #gjærbakst #pitabrød 

  • Publisert: 05.07.2016, 21:40
  • Kategori: Gjærbakst, brød og rundstykker
  • 2 kommentarer
  • 2 kommentarer

    Madde

    06.07.2016 kl.18:47

    Dette så godt ut! skal prøve å lage dem glutenfrie

    Sunnere matlaging

    07.07.2016 kl.00:07

    Madde: Så moro! Kom gjerne med tilbakemelding om hvordan det gikk! :)

    Skriv en ny kommentar

    hits