Sunnere mat

Pestobrød med hvitløk og soltørket tomat

  • Publisert: 12.08.2016, 22:28
  • Kategori: Gjærbakst, brød og rundstykker
  • Dette brødet ble utrolig godt! Grovbrødet er fylt med grønn pesto, soltørkede tomater, hvitløk og revet ost, og kan nytes enten som det er eller som tilbehør til for eksempel grillmat, suppe eller en god salat. Oppskriften fant jeg her. Dette er det du trenger til et stort brød

    Deig: 

    • 200g havremel 
    • 200g sammalt hvete, fin 
    • 200g hvetemel 
    • 150g sammalt rug, fin 
    • 1 pk tørrgjær 
    • 1 ts salt 
    • 2 ts honning
    • 50g smør
    • 4,5 dl melk 
    • 1 egg + 1 egg til pensling


    Fyll: 

    • Grønn pesto 
    • Hvitløk 
    • Soltørket tomat, i olje, avrent og skåret i mindre biter
    • Revet ost (brukte her Norvegia, men bruk den typen du liker best)


    Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smøret i en kjele og ha i melken. Ha i honningen og varm opp til blandingen er ca. 37 grader. Visp et egg for seg. Ha melkeblandingen og egget over i bakebollen sammen med de tørre ingrediensene og elt godt. Dekk deretter bollen og la deigen heve i ca. 1 time.  

    Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til et stort rektangel. Foreløpig vil det se ut som at deigen er alt for stor for brødformen, men det vil ordne seg når du former brødet. Smør et jevnt lag med pesto utover deigen og strø over finhakket hvitløk, soltørket tomat og revet ost. Rull deretter deigen sammen fra langsiden. Ta en skarp kniv og del pølsen i to på langs, men la den henge sammen øverst. Legg høyre del over venstre, og gjenta. Fortsett på denne måten til du har tvinnet hele deigen. 

    Ha Brødet over i en brødform kledd med bakepapir, dekk til med plastfolie og la den etterheve i ca. 45 minutter. Pensle deretter det ferdighevede brødet forsiktig med et pisket egg og strø over litt ekstra revet ost. Stek brødet på nest nederste rille ved 180 grader i ca. 45 minutter. Avkjøles på rist. 

    Før steking

    Etter steking

    #brød #godtbrød #grovbrød #sommermat #mat #godtno

  • Publisert: 12.08.2016, 22:28
  • Kategori: Gjærbakst, brød og rundstykker
  • 1 kommentarer
  • Én kommentar

    Ida Kristine

    12.08.2016 kl.22:33

    nam nam, detta så godt ut :)

    skal definitivt testes ut!!!

    Skriv en ny kommentar

    hits