Sunnere mat

Havregrt med smak av jul

  • Publisert: 02.12.2016, 08:00
  • Kategori: Frokost og lunsj


  • Noen ganger er det utrolig kjekt kunne lage frokosten klar dagen fr, putte den i sekken om morgen og nyte den vel fremme p skole eller jobb. N som det gr mot kaldere tider synes jeg det er kjempegodt med varm grt om morgenen. Det fine med havregrt er at den kan lages i mikroovn, noe som etter hvert finnes p de fleste skoler og arbeidsplasser. Denne havregrten blir ekstra god hvis du gjr den klar dagen fr, slik at grynene sveller i melken, men du kan ogs lage den samme dag som den skal spises. Du m da beregne litt lenger tid til "koking" i mirkoen. 

    Til en porsjon: 

    • 20g lettkokte havregryn 
    • 20g havrekli (evt. mer havregryn)
    • 100g mager cottage cheese (evt. vanlig cottage cheese)
    • 1,5 dl valgfri melk 
    • Ca. 1/2 ts pumpkin spice mix (jeg bruker oppskriften i dette innlegget)
    • Hakkede mandler og et godt dryss med kanel 
       

    Dag 1: Bland havregryn, havrekli, cottage cheese, melk og krydder i en boks/bolle, dekk til og sett i kjleskapet til dagen etter. Jeg bruker en shaker-flaske. Den er veldig praktisk ta med seg i sekken, ettersom jeg slipper vre redd for at den skal velte p vei til skolen eller ikke vre helt tett. 

    Dag 2: Ha blandingen over i en bolle/skl (med litt hye kanter) som tler sterk varme og sett den i mikroen. Hvor lang tid det tar fr grten er ferdig er avhengig av styrken p mikroen og hvilken konsistens du nsker. Jeg lar den frst st 1,5 minutt, tar den ut og rrer, for s sette den inn igjen. Kok videre i 1,5 minutt igjen, ta grten ut og rr godt. Etter hvert vil cottage cheesen smelte helt inn i grten, noe som blir veldig godt. Sett havregrten tilbake i underkant av et minutt. Pass p underveis s ikke det koker over!

    Topp grten med hakkede mandler og et godt dryss med kanel (eller annen nsket topping) og nyt.



    #havregrt #advent #jul #smakavjul #julestemning #godtno #godjul #matbloggsentralen #frabloggerne #fraleserne #oats

  • Publisert: 02.12.2016, 08:00
  • Kategori: Frokost og lunsj
  • 0 kommentarer
  • Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar

    hits