Sunnere mat

Havregrøt med smak av jul

  • Publisert: 02.12.2016, 08:00
  • Kategori: Frokost og lunsj


  • Noen ganger er det utrolig kjekt å kunne lage frokosten klar dagen før, putte den i sekken om morgen og nyte den vel fremme på skole eller jobb. Nå som det går mot kaldere tider synes jeg det er kjempegodt med varm grøt om morgenen. Det fine med havregrøt er at den kan lages i mikroovn, noe som etter hvert finnes på de fleste skoler og arbeidsplasser. Denne havregrøten blir ekstra god hvis du gjør den klar dagen før, slik at grynene sveller i melken, men du kan også lage den samme dag som den skal spises. Du må da beregne litt lenger tid til "koking" i mirkoen. 

    Til en porsjon: 

    • 20g lettkokte havregryn 
    • 20g havrekli (evt. mer havregryn)
    • 100g mager cottage cheese (evt. vanlig cottage cheese)
    • 1,5 dl valgfri melk 
    • Ca. 1/2 ts pumpkin spice mix (jeg bruker oppskriften i dette innlegget)
    • Hakkede mandler og et godt dryss med kanel 
       

    Dag 1: Bland havregryn, havrekli, cottage cheese, melk og krydder i en boks/bolle, dekk til og sett i kjøleskapet til dagen etter. Jeg bruker en shaker-flaske. Den er veldig praktisk å ta med seg i sekken, ettersom jeg slipper å være redd for at den skal velte på vei til skolen eller ikke være helt tett. 

    Dag 2: Ha blandingen over i en bolle/skål (med litt høye kanter) som tåler sterk varme og sett den i mikroen. Hvor lang tid det tar før grøten er ferdig er avhengig av styrken på mikroen og hvilken konsistens du ønsker. Jeg lar den først stå 1,5 minutt, tar den ut og rører, for så å sette den inn igjen. Kok videre i 1,5 minutt igjen, ta grøten ut og rør godt. Etter hvert vil cottage cheesen smelte helt inn i grøten, noe som blir veldig godt. Sett havregrøten tilbake i underkant av et minutt. Pass på underveis så ikke det koker over!

    Topp grøten med hakkede mandler og et godt dryss med kanel (eller annen ønsket topping) og nyt.



    #havregrøt #advent #jul #smakavjul #julestemning #godtno #godjul #matbloggsentralen #frabloggerne #fraleserne #oats

  • Publisert: 02.12.2016, 08:00
  • Kategori: Frokost og lunsj
  • 0 kommentarer
  • Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar

    hits