Sunnere mat

Eltefritt brytebrød i langpanne

  • Publisert: 22.01.2017, 12:00
  • Kategori: Gjærbakst, brød og rundstykker


  • I dag laget jeg halvgrovt brytebrød i langpanne. Det ble skikkelig saftig og godt! Brødet er også veldig lettvint å lage, og krever ikke elting. Du bare rører deigen sammen med en sleiv eller eventuelt kjøkkenmaskin. Supert å fryse er det også - prøv du også da vel! 

    Til en stor langpanne brukte jeg:

    • 300g hvetemel
    • 500g grovbakst av rug og hvete (ferdig melblanding som består av siktet hvetemel, grovmalt rug og grovmalt hvete)
    • 200g sammalt hvete, finmalt
    • 100g havregryn, lettkokte
    • 100g frø/kjerner (jeg brukte 50g solsikkekjerner, 25g knuste linfrø, 25g sesamfrø)
    • 1 ts havsalt 
    • 1 pakke tørrgjær
    • 1 ts sukker 
    • 9 dl vann, romtemperert
    • 1 dl (100g) yoghurt naturell


    Ha alt det tørre i en bolle og bland godt. Tilsett romtemperert vann og rør deigen lett sammen med en sleiv eller i kjøkkenmaskin. Tilsett yoghurt og rør deigen godt sammen. Deigen skal være klissete, men ikke flyte utover. Dekk til bollen med plast og et rent kjøkkenhåndkle, og sett den til heving på et lunt sted i ca. 1 time. 

    Ha deigen over på en bakeplate kledd med bakepapir. Trykk den godt utover slik at den blir liggende i et jevnt lag. Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv, og del opp deigen. Hvis deigen er veldig seig kan det være lurt å ha litt mel på kniven/pizzahjulet. Del opp i ønsket størrelse - jeg delte min i 4 x 5 (altså 30 biter). Strø over havregryn eller frø og dekk til deigen med plast og kjøkkenhåndkle. 

    Sett ovnen på 200 grader og la brødet etterheve i ca. en halvtime eller til ovnen er varm. Brødet stekes midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til det er gyldent på toppen og lager en hul lyd når du banker på det. Avkjøles på rist. 



    #brød #mat #brodogkorn #hjemmebakst #hjemmelaget #bakst #grovbrød #langpannebrød #matpakkebrød #matpakke #niste #rundstykker #godtno

  • Publisert: 22.01.2017, 12:00
  • Kategori: Gjærbakst, brød og rundstykker
  • 1 kommentarer
  • Én kommentar

    elisebr

    22.01.2017 kl.13:49

    Så godt brødet ser ut! :)

    Skriv en ny kommentar

    hits