Sunnere mat

Rullekake med friske br

  • Publisert: 08.02.2017, 12:00
  • Kategori: Dessert

  • Rullekake er en gammel klassiker, og jeg tror det m vre den kaken jeg og ssteren min bakte mest da vi var mindre. Det er jo s utrolig lettvint! Det fine er at du kan fylle den med nesten hva som helst - enten det mtte vre syltety, friske br, kremer, sjokoladefyll, is eller noe annet godt. Jeg kan vel ikke kalle denne rullekaken for en "tradisjonell rullekake", i og med at jeg ikke har den typiske sukkerbrd-bunnen, men det er en kake, og den rulles sammen, s det er vel fortsatt en rullekake? Jeg synes i hvert fall at denne varianten ble minst like god som sukkerbrdvarianten! I tillegg er den bde proteinrik og sukkerfri. Prv den du ogs da vel!

    Rullekake:

    • 2 eggehviter (ca. 75g) 
    • 15g sukrin gold  
    • 1 ts maizena 
    • 1/2 ts eddik


    Sett ovnen p 175 grader (over- og undervarme). Stivpisk eggehviter og sukrin gold (eventuelt annen type stning). Vend deretter inn maizena og edikk med en slikkepott. Bre marengsen jevnt utover en liten stekeplate kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til den er gylden. Flg godt med underveis! Hvelv marengsbunnen over p et nytt bakepapir og dra av det gamle. La den avkjles helt fr du fyller den.

    Fyll: 

    • 100g mager kesam
    • Sukrin gold etter smak
    • vaniljeessens etter smak 
    • Friske bringebr


    P grunn av mangel p vaniljekesam brukte jeg mager kesam som jeg smakte til med sukrin gold og vaniljeessens, men bruk gjerne vaniljekesam eller det du mtte foretrekke. Smr kesam utover bunnen, ha over friske br, rull sammen fra langsiden og nyt med god samvittighet! Hper det smaker :)

    #matglede #mat #sunnmat #sunnbakst #morsdag #rullekake #valentines #bringebr #godtno #matbloggsentralen

  • Publisert: 08.02.2017, 12:00
  • Kategori: Dessert
  • 1 kommentarer
  • n kommentar

    08.02.2017 kl.12:17

    Takk oppskriften :) Den s nydelig ut !

    Skriv en ny kommentar

    hits