Sunnere mat

Hjemmelaget pasta

  • Publisert: 12.04.2017, 08:00
  • Kategori: Middag - pastaretter
  • Hjemmelaget pasta! Jeg har hatt lyst til prve dette lenge, men har aldri ftt somlet meg til det. Ikke fr n. Det var ikke spesielt vanskelig, og krever f ingredienser. I tillegg er det skikkelig stas servere hjemmelaget pasta. Alt som er hjemmelaget smaker litt bedre, gjr det ikke? Jeg har ikke pastamaskin, og kjevlet og skar derfor pastaen for hnd. Det gikk helt fint, men det tar nok litt ekstra tid. N som jeg frst har prvd meg p hjemmelaget pasta kommer jeg nok til g til innkjp av en pastamaskin, for deigen er rask slenge sammen, s det er absolutt verdt det. Noe prve seg p i psken kanskje?

    Til en porsjon: 

    • 1 egg 
    • Ca. 100g mel, avhengig av strrelsen p egget (jeg brukte 50/50 hvetemel og sammalt hvete, fin)


    Vei opp melet og legg det i en haug p benkplaten. Lag en liten grop i midten, og knekk i egget. Visp egget sammen med en gaffel og ta gradvis med deg litt og litt mel. Etter hvert kan du g over til bruke hendene. Kna deigen godt sammen. Blir den for fast tilsetter du et ekstra egg og evt. litt ekstra mel. Blir den for ls tilsetter du litt ekstra mel. Jeg brukte nok rundt 80 gram mel til et lite egg.

    Det er viktig kna deigen godt, i 10-12 minutter (ta gjerne tiden, dette er lenger enn du tror!). Dette er avgjrende for f en smidig og god deig som er lett jobbe med. Pakk deretter deigen i plastfolie og la den hvile i kjleskap i minst 30 minutter, gjerne lenger.

    Hvis du er s heldig ha en pastamaskin er det bare finne frem denne og sette i gang. Jeg hadde derimot ikke pastamaskin, men resultatet ble bra likevel. Bruk s lite mel som mulig til utbaking. Har du gjort en god eltejobb skal du ikke trenge bruke noe srlig med mel. Jeg kjevlet ut deigen p en benkplate av tre, og kjevlet den s tynn at jeg kunne se treverket i benken gjennom pastaen. Brett den deretter i tre eller rull den sammen og skjr i strimler med en skarp kniv.

    Vend den ferdige pastaen i litt mel og kast den litt rundt, slik at melet fordeler seg jevnt utover. Jeg har ikke prvd droppe dette steget, men det skal visstnok forhindre at pastaen klebrer seg sammen. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Ha i pastaen og rr rundt. Pastaen min var ferdig etter 1-2 minutter. Sil av vannet, bland inn litt olje og server pastaen med nsket saus eller tilbehr.

    #pasta #hjemmelaget #mat #matglede #godmat #suntoggodt #middag #middagstips #godtno #matprat

  • Publisert: 12.04.2017, 08:00
  • Kategori: Middag - pastaretter
  • 1 kommentarer
  • n kommentar

    Victoria Larsen

    12.04.2017 kl.12:33

    S moro!! Flink du er :D

    Skriv en ny kommentar

    hits