Sunnere mat

Vegetarkaker

  • Publisert: 01.05.2017, 08:00
  • Kategori: Middag - vegetar
  • Er du på jakt etter en skikkelig god vegetarmiddag kan jeg anbefale disse vegetarkakene med squash og ost. Server dem gjerne sammen med ovnsstekte båtpoteter og frisk salat. Flinke Frutimian skal ha all ære for oppskriften, som du finner her. Jeg har ikke gjort en eneste endring, rett og slett fordi det ikke var nødvendig. Her har jeg gjengitt oppskriften hennes. 

    Til 8 vegetarkaker trenger du:

    • 650 g squash (2 medium store squash)
    • 1 ts salt
    • 100 g ost
    • ½-¼ rød chili
    • 1 fedd hvitløk
    • ½ potte dill
    • 75 g hvetemel
    • 75 g havregryn
    • 1 ts bakepulver
    • 1 ts paprikapuulver
    • ¼ ts chiliflak
    • nykvernet pepper
    • 2 egg
    • 2 ss olje til steking


    Riv squashen på den grove siden av rivjernet, ha den over i et dørslag og dryss over salt. Bland sammen og la det stå i ca. 15 minutter. Dette gjør at væsken i squashen trekkes ut. 

    Riv osten grovt og finhakk chilli, hvitløk og dill. Ha det i en bolle sammen med mel, havregryn, bakepulver, paprikapulver, chiliflak og pepper. Klem ut væsken fra squashen og ha den i bollen med de andre ingrediensene. Tilsett eggene og bland det hele godt sammen.

    Varm opp oljen i en stekepanne. Ha litt vann på hendene og form deigen til 8 kaker. Stek dem på middels varme i ca. 4 minutter på hver side, til det er sprø og gyldne på begge sider. Server med ovnsstekte båtpoteter og frisk salat (eller det du måtte ønske) og nyt! 






    #vegetar #vegetarkaker #vegetarmiddag #middag #middagstips #mat #matglede #mandag #trening #mai

  • Publisert: 01.05.2017, 08:00
  • Kategori: Middag - vegetar
  • 2 kommentarer
  • 2 kommentarer

    Victoria Larsen

    01.05.2017 kl.09:56

    Ser kjempe gode ut! :)

    elisebr

    01.05.2017 kl.13:25

    Så nydelig og godt det så ut! :)

    Skriv en ny kommentar

    hits