Sunnere mat

Hjertesalat med bønnesalsa og guacamole

  • Publisert: 05.05.2017, 08:00
  • Kategori: Middag - vegetar


  • Det blir nok lenge til jeg spiser vanlig taco igjen, for dette var skikkelig godt! Her har jeg laget en vegetarvariant av den kjente og kjære fredagstacoen og byttet ut tacolefsene med hjertesalat. Sprøtt, friskt, sunt og godt (og ikke minst: billig)! Tomatsalsaen fant jeg på bloggen til dedication.blogg.no, der hun bruker den til bifftaco. Det er nok også kjempegodt! Her har du min variant. Oppskriften holder til 2 personer. 

    Tomatsalsa:

    • 4 tomater
    • 1/2 løk
    • 1 stor ss ketchup
    • 1 ss tacokrydder (jeg bruker dette
    • 1/4 dl vann
    • 1 boks kidneybønner, skylt og avrent


    Tilbehør: 

    • Mais 
    • Syltet rødløk 
    • Hjemmelaget guacamole 
    • Revet ost 
    • Rømme eller kesam


    Skjær tomater og løk i jevnstore, små terninger, og ha det i en gryte sammen med ketchup, tacokrydder og vann. Gi det salsaen et oppkok, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett kidneybønner og la det hele småkoke i ytterligere 2-3 minutter, eller til bønnene er varme. 

    I mellomtiden kan du lage guacamole. Denne gangen brukte jeg avocado, salt, pepper, hvitløk og en liten skvis lime. Jeg vet at det finnes mange forskjellige oppskrifter på guacamole der ute (og du får også kjøpt det ferdig), så bruk den du liker best. 

    Skyll hjertesalaten godt og tørk dem med litt håndklepapir. Fyll salatbladene med bønnesalsa, mais, guacamole, og revet ost og topp med syltet rødløk. Server gjerne med rømme eller kesam og litt ekstra guacamole og bønnesalsa ved siden av! 






    #taco #vegetar #fredag #helg #fredagstaco #vegetartaco #mat #matglede #trening #sunnmat

  • Publisert: 05.05.2017, 08:00
  • Kategori: Middag - vegetar
  • 0 kommentarer
  • Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar

    hits