Sunnere mat

Gnocchisalat med spekeskinke og mozarella

  • Publisert: 07.07.2017, 09:00
  • Kategori: Middag - svinekjøtt


  • Sommeren er godt i gang, og med late dager, varme og sol frister det ofte med en lett og sommerlig middag. I går laget jeg gnocchisalat med spekeskinke, mozarella, basilikum og tomat. En deilig rett med italiensk preg og masse gode smaker. Gnocchi regnes egentlig som en type pasta, men hovedingrediensen er potet. Denne gangen brukte jeg finrevet parmesan og rosmarin som smakstilsetninger, men prøv deg gjerne frem med andre oster og krydder. 

    Gnocchi til to personer: 

    • 4-5 poteter
    • Ca. 35g mel 
    • 1 eggeplomme
    • En god klype salt 
    • 25g revet parmesan
    • Smør til steking


    Gnocchisalat: 

    • Gnocchi
    • Grønn salat
    • Cherrytomater
    • Fersk mozarella
    • God spekeskinke
    • Frisk basilikum
    • God olivenolje til servering
    • Revet parmesan
    • Nykvernet pepper
    • En skvis med sitronsaft


    Sett ovnen på 180 grader. Prikk potetene med en gaffel og la dem bakes i ovnen i 60-90 minutter, eller til de er helt møre. Avkjøl potetene litt før du deler dem i to og skraper ut innholdet med en skje. Mos potetmassen med en potetmoser eller liknende. Tilsett mel, parmesan, eggeplomme og salt. Kna massen raskt sammen til en deig. Tilsett eventuelt litt mer mel. Det er viktig å ikke arbeide for mye med deigen - da vil den bli seig!

    Dryss litt mel på benken og del deigen i to. Rull begge deigklumpene til pølser på ca. 2 cm i diameter. Bruk en kniv som du drysser med litt mel og del pølsene i biter på ca. 2 cm. 

    Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Ha i gnocchiene (ikke ta alle på en gang) og la dem koke til de flyter opp til overflaten. Løft dem opp med en hullsleiv, la dem renne godt av seg, og ha dem over på en stor tallerken med lit olivenolje. Varm opp en stor stekepanne med en god klatt smør og stek gnocchi i flere omganger til de er gyldene. Tilsett gjerne litt rosmarin mot slutten av steketiden. 

    Del tomatene i to og mozarella i skiver. Dander på et fat sammen med salat, spekeskinke og gnocchi. Ringle over litt god olivenolje, dryss over revet parmesan og nykvernet pepper og pynt med litt frisk basilikum. Skvis gjerne litt sitronsaft over salaten før servering.




    #italiensk #italian #italianfood #food #mat #matglede #sommermat #sommer #sol #gnocchi #mozarella #godno #godmat

  • Publisert: 07.07.2017, 09:00
  • Kategori: Middag - svinekjøtt
  • 1 kommentarer
  • Én kommentar

    elisebr

    07.07.2017 kl.17:39

    Så nydelig og godt det så ut! :)

    Skriv en ny kommentar

    hits