Sunnere mat

Overnight oats med bringebær

  • Publisert: 15.07.2017, 09:00
  • Kategori: Frokost og lunsj
  • Havregryn er og forblir en favoritt for meg - både kaldt, varmt og i bakst. Denne gangen har jeg laget overnight oats med smak av bringebær og kokos. Jeg er helt hekta på denne gode kombinasjonen, og har spist det til lunsj hver dag den siste uka. Det fine med kjøleskapsgrøt er at den er perfekt å ta med i veska hvis du ikke har tilgang på kjøleskap frem til lunsjtid. Når du bruker frosne bær gjør bærene at grøten holder seg kald, samtidig som at du får utnyttet den gode bærsaften som kommer når bærene rekker å tine.

    Du kan selvfølgelig bruke oppskriften som en grunnoppskrift, og bruke den typen yoghurt eller kesam du ønsker, og bytte ut frosne bær med andre typer bær eller frukt, nøtter, eller noe annet godt. Hvis du velger å bruke noe annet enn frosne bær eller hvis du ikke vil at bærene skal tine før du spiser grøten bør du bruke opp mot 1 dl væske. Lar du bærene tine helt holder det vanligvis med ca. 1/2 dl væske hvis du rører saften fra de tinte bærene godt inn i grøten før du spiser den.

    Til en porsjon trenger du: ​

    • 40g lettkokte havregryn 
    • 1/2 - 1 dl vann eller melk 
    • 100g valgfri yoghurt eller kesam (jeg foretrekker gresk kokosyoghurt fra Q-meieriene)
    • En klype salt 
    • Et dryss kanel 
    • 75-100g frosne bringebær (evt. ferske bær eller andre typer bær)


    Rør sammen alle ingrediensene bortsett fra bringbærene i en passene skål, dekk til og sett i kjøleskapet over natten. Noen timer før du skal spise (f.eks. når du går hjemmefra hvis du skal ha med deg grøten til lunsj) heller du frosne bringebær over grøten. Jeg synes det blir best når disse rekker å tine skikkelig. Har du grøten i romteperatur noen timer etter at du har tilsatt bringebærene blir den helt perfekt etter min mening: Grøten holder seg kald, og bringbærene tiner slik at mye av saften renner ut. Rør godt i grøten før servering og topp den med det du måtte ønske. Denne gangen toppet jeg den med frosne bringebær og grovhakkede yoghurtnøtter for å få litt helgefølelse! 


    #frokost #lunsj #lunchtime #lunsjtips #kjøleskapsgrøt #overnightoats #oats #rolledoats #lørdag #lørdagskos #suntoggodt #mat #matglede

  • Publisert: 15.07.2017, 09:00
  • Kategori: Frokost og lunsj
  • 1 kommentarer
  • Én kommentar

    Hvorfor er det så viktig at mitt liv ødelegges og at ingen får vite om det?

    Skriv en ny kommentar

    hits