Sunnere mat

Divine bread

  • Publisert: 22.07.2017, 08:52
  • Kategori: Gjærbakst, brød og rundstykker


  • Dette brødet er helt annerledes enn noe jeg har laget tidligere. Jeg fant oppskriften på en blogg der alt stod på hebraisk, men med hjelp fra google translate fikk fikk oversatt den. Brødet ble kalt "Divine bread", og det er ikke uten grunn. Brødet har nemlig noe av det beste fra ulike deler av verden: Deigen inneholder yoghurt, som er typisk for middelhavsmat, mens teknikken med å brette i smør stammer fra Østerrike. Brødet formes som en sirkel rundt seg selv, som er vanlig for tyrkiske bakevarer, mens det pensles med olivenolje, havsalt og rosmarin i italiensk stil. Til sammen gir dette et godt brød med stilig design som kan serveres til god ost, spekemat, suppe, salat eller alene. Her er i hvert fall oppskriften! 

    Til to brød trenger du: 

    • 1 ss tørrgjær eller 30g ferskgjær
    • 1 ss sukker 
    • 180g lunkent vann 
    • 600g siktet hvetemel 
    • 180g gresk yoghurt, naturell 
    • 70g nøytral olje 
    • 1 ts salt


    Fyll:

    • 150g mykt smør
    • 1 eggeplomme + 1 ss melk


    Topping:

    • Olivenolje (eventuelt smeltet smør)
    • Grovt salt
    • Sort pepper
    • Frisk rosmarin

    Bland gjær, sukker og vann i en egen bolle. La dette stå i ca. 5 minutter. Ha mel, olje og yoghurt i en bolle og tilsett gjærblandingen. Elt i 2 min, tilsett salt og elt videre i 5-10 min på middels hastighet. Dekk bollen med plast og kjøkkenhåndkle og la den heve i ca. en time eller til dobbel størrelse. 

    Del den ferdighevede deigen i to og kjevle ut hvert emne til et rektangel med en tykkelse på 5-7 mm. Bre mykt smør utover deigen. Bruk en skarp kniv eller et pizzahjul og skjær deigen i strimler på 1 cm (ikke skjær helt ut mot kanten). Rull sammen deigen diagonalt og form den til en sirkel. Deigen må ha plass til å heve videre, så ikke stram for mye når du ruller og former deigen. 

    Ha brødet over på en bakeplate kledd med bakepapir, dekk til og la den etterheve i ca. 30 min. Forvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme. Pensle deigen forsiktig med egg- og melkeblandingen og stek på midterste rille i 30-40 minutter, eller til den er gyllen. Følg godt med underveis! 

    Pensle med olivenolje eller smeltet smør med en gang du tar brødet ut av ovnen og dryss over frisk rosmarin og nykvernet salt og pepper. Server brødet som det er, til salat, spekemat eller det du foretrekker! Her har jeg servert brødet sammen med aioli og spekepølse. 






    #mat #matglede #oppskrift #trening #matblogg #brød #divine #kosemat #sommermat #sommer #brodogkorn #godtno

  • Publisert: 22.07.2017, 08:52
  • Kategori: Gjærbakst, brød og rundstykker
  • 0 kommentarer
  • Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar

    hits