hits

Sunnere mat

Grove, eltefrie rundstykker med spinat

  • Publisert: 14.01.2018, 08:00
  • Kategori: Gjærbakst, brød og rundstykker
  • Jeg er veldig glad i frukt og grønt, og det er derfor sjelden et problem for meg å få i seg minst 5 om dagen. Likevel er det ikke slik for alle, og en god idé kan derfor være å «lure» litt ekstra grønnsaker inn i maten. Spinat er naturlig supermat, full av vitamin A, vitamin C, vitamin K, kostfiber og mye mer. Spinaten gir ikke smak til rundstykkene, men den bidrar derimot til at de blir ekstra saftige og næringsrike.

    Det fine med hjemmelagde rundstykker er at du kan lage dem med det du liker best. Tilpass melsorter etter hva du liker (eller har i kjøkkenskapet), og bytt gjerne ut solsikkekjerner med f.eks. gresskarfrø eller nøtter. Idéen til denne oppskriften hentet jeg herfra, men jeg har gjort noen justeringer. Her trenger du ikke kjøkkenmaskin - bare rør deigen sammen med en sleiv eller liknende, la den heve over natten og stå opp til smakfulle, saftige og næringsrike rundstykker.

    Til ca. 25 rundstykker trenger du:

    • ¾ ts tørrgjær
    • 7 dl vann, romtemperert
    • 100g solsikkekjerner
    • 200g tint spinat (veies i frossen tilstand)
    • 1 ts salt
    • 4 ss kesam (mager eller vanlig ? kan erstattes med creme fraiche)
    • 400g grovmel (jeg brukte en blanding av sammal rug, sammalt hvete, sammalt spelt og havregryn)
    • 300g siktet hvetemel


    Ha vannet i en bolle og rør ut gjæren. Press spinaten godt for å bli kvitt overflødig vann og ha den i bollen sammen med kesam, solsikkekjerner og salt. Tilsett alt det grove melet og rør godt. Tilsett deretter litt og litt hvetemel. Deigen skal være ganske bløt, men ikke helt flytende. Bland deigen godt sammen, dekk til med plast eller kjøkkenhåndkle og la den stå i minst 8-10 timer i romtemperatur.

    Forvarm ovnen til 220 grader, over- og undervarme når deigen er ferdig hevet. Bruk to spiseskjeer til å forme rundstykkene og plasser dem direkte på et stekebrett kledd med bakepapir. Jeg brukte en god ss deig (kanskje nærmere 1,5 ss) per rundstykke. Det lønner seg å gjøre dette rett før brettet går i ovnen for å unngå at deigen flyter for mye ut. Stek rundstykkene på midterste rille i 15-18 minutter og avkjøl på rist.

    #5omdagen #fruktoggrønt #godtno #suntoggodt #mat #matglede #sunnmat #oppskrift #hjemmelaget #brodogkorn #matblogg #oppskriftpåbloggen

     

  • Publisert: 14.01.2018, 08:00
  • Kategori: Gjærbakst, brød og rundstykker
  • 3 kommentarer
  • 3 kommentarer

    Victoria Larsen

    14.01.2018 kl.10:53

    Ser kjempe gode ut! :-)

    iselinsorvik

    14.01.2018 kl.22:20

    Ser gode ut! Sjekk gjerne ut min blogg for matpakketips :)

    cassandralysgard

    17.01.2018 kl.19:20

    Så veldig gode ut. :D

    Skriv en ny kommentar