hits

Sunnere mat

Sunn brkake med sitronkrem

  • Publisert: 01.03.2018, 21:12
  • Kategori: Kjeks og kaker
  • Er du lei av den samme gamle matpakka? Da br du prve deg p en sunn kake til lunsj! Jeg har de siste ukene prvd meg p lage kake i diverse varianter, og har kommet frem til en grunnoppskrift jeg synes fungerer bra. Til n har jeg laget brkake, gulrotkake og eplekake, og krydderkake og sjokoladekake ligger i planene. I dag skal jeg gi deg oppskriften p en sunn, mettende og smakfull brkake med et hint av vanilje og kanel. Her har jeg toppet kaken med en proteinrik sitronkrem, som jeg synes passet veldig godt til kaken. 

    Til en porsjon trenger du: 

    • 40g havremel 
    • 1/2 ts bakepulver 
    • 1-2 ts sukrin gold (avhengig av hvor stt du liker det)
    • 1/2 - 1 ts vaniljeessens (eventuelt vaniljesukker)
    • En klype havsalt 
    • Et godt dryss kanel, kan slyfes 
    • 1 egg 
    • 50g kikertpur (kan erstattes med kesam)
    • Melk/vann til passe konsistens 
    • nsket mengde frosne br (jeg brukte 40-50g frosne skogsbr) 
    • 1/3 porsjon sitronkrem 


    Sett ovnen p 175 grader, over- og undervarme. Bland havremel, bakepulver, sukrin gold, havsalt og kanel i en bolle. Tilsett egg, vaniljeessens og kikertpur og rr til alt er godt blandet. Tilsett vske til konsistensen likner en litt tykk kakerre. Hell blandingen over i en ildfast form (ca. 16 x 16 cm) og dryss over frosne br. Dryss gjerne over litt ekstra sukrin gold fr du setter formen i ovnen. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter. La kaken avkjles helt fr du har p kremen. Topp gjerne kaken med litt hakkede ntter og nyt kake til lunsj med god samvittighet! 

    - Fr steking -

    - Etter steking -

    #suntoggodt #hverdagsdessert #lunsj #lunsjtips #kake #oppskrift #sunnkake #matglede  

     

  • Publisert: 01.03.2018, 21:12
  • Kategori: Kjeks og kaker
  • 0 kommentarer
  • Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar