hits

Sunnere mat

Sunn eplekake til lunsj

  • Publisert: 07.03.2018, 08:00
  • Kategori: Kjeks og kaker
  • Jeg fortsetter kakekjret, og denne gangen er det en sunn og nringsrik variant av eplekake som str for tur. Jeg har alltid hatt et litt elsk-hat-forhold til eplekake. Jeg synes eplekake i seg selv er kjempegodt, men har aldri vrt srlig glad i eplebitene p grunn av konsistensen. Men eplet kan jo ikke utelates, for det er jo det som gjr eplekake til nettopp eplekake. Lsningen for meg ble derfor bruke revet eple i kakerren! Da beholder du nemlig bde saftigheten og eplesmaken du fr i en eplekake, samtidig som du slipper spise de myke eplene. Denne gangen brukte jeg halvt om halvt med revet eple og epleskiver, men det var mest for syns skyld. Du kan ogs bruke kun revet eple, eller selvsagt kun epleskiver hvis du foretrekker det. 

    Til en porsjon trenger du:

    • 40g havremel 
    • 1/2 ts bakepulver 
    • 1 ts sukrin gold 
    • 1/2 ts kanel
    • Litt vaniljesukker eller vaniljeessens, kan slyfes 
    • 1 egg
    • Ca. 1/2 eple 
    • Melk/vann til passe konsistens
    • 1/3 porsjon vaniljekrem


    Sett ovnen p 175 grader, over- og undervarme. Du kan bruke s mye eple du vil, men jeg synes et halvt eple var passe. Riv halvparten av eplet p et grovt rivjern og skjr resten i tynne skiver. Bland alle de trre ingrediensene i en bolle fr du tilsetter revet eple og egg. Tilsett vske til du har en litt tykk kakerre. Hell rren over i en ildfast form (ca. 16 x 16 cm) og pynt med epleskiver. Dryss gjerne over litt ekstra sukrin gold og kanel fr du setter kaken i ovnen. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter. La kaken avkjles helt fr du har p kremen. 

    Alternativer: ha gjerne litt hakkede ntter eller rosiner i kakerren hvis du liker det. Eventuelt kan du toppe kaken med bde krem og trristede ntter etter steking. Jeg kan ogs anbefale tilsette litt kanel i vaniljekremen - det blir kjempegodt! 

    #mat #matglede #godtno #vgvektklubb #suntoggodt #lunsjtips #lunsjtid #lunsj #eplekake #hverdagsdessert #matblogg #oppskrift

  • Publisert: 07.03.2018, 08:00
  • Kategori: Kjeks og kaker
  • 2 kommentarer
  • 2 kommentarer

    Victoria Larsen

    07.03.2018 kl.14:44

    NAM! Ser jo nyyydelig ut :-)

    Sigurd

    12.03.2018 kl.01:09

    Dette m prves :)

    Skriv en ny kommentar