hits

Sunnere mat

Fargerik salat p glass

  • Publisert: 16.04.2018, 08:00
  • Kategori: Frokost og lunsj
  • En mettende salat er perfekt lunsj p jobb eller skole, men salaten kan bli litt dvassen og kjedelig av ligge i kjleskapet med dressing p fra dagen fr. Trikset er lage salat p glass! Da kan du lage salaten en dag eller to i forveien, og fortsatt bevare sprheten. Legg dressingen i bunn, og legg deretter de andre ingrediensene lagvis. En generell "regel" er legge de mest fuktige/tunge ingrediensene nederst og avslutte med frisk salat. Jeg ble inspirert til lage salat p glass etter ha funnet denne oppskriften p melk.no. Oppskriften nedenfor er nesten helt lik, med kun noen f sm justeringer. 

    Til to glass trenger du: 

    • Syltet rdkl (her bruker jeg denne oppskriften, men bytter ut rdlk med rd hodekl)
    • 1 dl byggryn 
    • 1/2 buljongterning + 2,5 dl vann (jeg bruker kyllingbuljong)
    • 2 dl cottage cheese 
    • 1-2 ss limesaft 
    • 2-3 ss fersk koriander 
    • Fersk ingefr
    • Salt og pepper 
    • 1/2 brokkoli
    • nsket mengde hjertesalat, grovhakket
    • To never mandler, grovhakket 
    • To never rosiner 


    *Syltet rdkl lages enkelt ved flge denne oppskriften og bytte ut rdlk med rdkl. Du kan ogs erstatte syltet rdkl med syltet rdlk.

    Begynn med koke byggryn i buljongvann. Jeg bruker disse, som ikke trenger bltlegges p forhnd, men her m du bare flge anvisningen p pakken. Kok opp litt lettsaltet vann (ca. 1 cm vann) i en annen kjele og del brokkoli i sm buketter. Ha brokkoli i kjelen nr vannet koker, sett p lokk og la den smkoke i 2-3 minutter. Skyll deretter i iskaldt vann for stoppe kokeprosessen. 

    Dressing: Ha cottage cheese i en egen skl og smak til med limesaft, finhakket koriander, revet ingefr, salt og pepper. Mlene ovenfor er bare veiledende, for her m du tilpasse dressingen etter egen smak. Du kan gjerne mose dressingen jevn med en stavmikser, men jeg synes ikke dette er ndvendig. 

    Dandering: Fordel cottage cheese-dressing i bunn av de to glassene. Legg p et lag med rdkl, brokkoli og byggryn. Fortsett med rosiner og grovhakkede mandler, og avslutt med hjertesalat. Sett p lokk og oppbevar salaten i kjleskap til den skal spises. 

    Tips: Bruker du et litt stort glass med litt ekstra plass kan du riste salaten godt og spise den rett fra glasset nr det er tid for lunsj. Hvis ikke kan du fordele salaten utover en tallerken og blande godt. 

    #salat #suntoggodt #lunsj #lunsjtips #mat #matblogg #oppskrift 

  • Publisert: 16.04.2018, 08:00
  • Kategori: Frokost og lunsj
  • 1 kommentarer
  • n kommentar

    Victoria Larsen

    16.04.2018 kl.13:03

    h, dette ser bde flott og godt ut :D

    Skriv en ny kommentar