hits

Sunnere mat

Rask chicken curry

  • Publisert: 20.04.2018, 08:00
  • Kategori: Middag - kylling
  • God og hjemmelaget mat trenger verken vre vanskelig eller tidkrevende. Kylling og karri er en smakfull og velkjent kombinasjon, og denne varianten tar faktisk ikke lenger tid lage enn tiden det tar koke ris. Det er matbloggeren Ina-Janine som str bak denne oppskriften, og du finner link til oppskriften hennes her. Oppskriften nedenfor er s godt som helt lik, med kun noen bittesm justeringer.

    Til to personer trenger du: 

    • 3 fedd hvitlk 
    • En bit ingefr, ca. 1 cm 
    • 1 ss karripulver (begynn med litt og smak til, srlig hvis du bruker hot karri)
    • 1/2 ss spisskummen
    • 2 kyllingfileter
    • 1-2 ss tomatpur
    • 1 lk (jeg brukte 1/2 gul lk og 1/2 rdlk)
    • 1 dl utblandet kyllingbuljong
    • Noen spiseskjeer creme fraiche 
    • 1 rd paprika
    • Salt 
    • Pepper 
    • Frisk koriander og ris til servering, gjerne godt brd/naan-brd


    Begynn med sette risen p kok (flg anvisningen p pakken). Blir risen ferdig fr Curry-retten kan du skru av varmen og la den st og trekke under lokk. 

    Nr jeg lager curry (og ved matlaging generelt) synes jeg det er best gjre alt klart p forhnd. Da gr selve matlagingen som en lek, og du slipper undvendig stress. Finhakk hvitlk og ingefr og skjr paprika, lk og kyllingfilet i grove terninger. Gjr ogs klar buljongen p forhnd for gjre det mest mulig lettvint for deg selv.

    Varm litt olje i en tykkbunnet kasserolle og fres hvitlk og ingefr i va. 1/2 minutt. Tilsett karripulver og spisskummen og fres videre. Ha i kyllingen og la det steke noen minutter fr du tilsetter tomatpur og lk. La det hele steke videre til lken begynner bli blank og kyllingen har ftt litt farge. Curryen skal trekke noen minutter etterp, s det er bare en fordel om kyllingen ikke er gjennomstekt helt enda. Hell i buljong og la det koke opp. Sett p lokk og la curryen smkoke i ca. 10 minutter. Rr inn noen spiseskjeer med creme fraiche (eventuelt matyoghurt) og paprika og la det koke videre under lokk i nye 10 minutter. Curryen er ferdig nr kyllingen er gjennomkokt. Hvis du synes den er for tynn kan du enten la det koke noen minutter uten lokk eller tilsette litt maizena utblandet i litt kaldt vann. 

    Server chicken curry med kokt risk, frisk koriander og naanbrd (eventuelt annet godt brd) og nyt en rask, enkel og ikke minst smakfull hverdagsmiddag!

    #indisk #curry #chickencurry #indiskmat #oppskrift #mat #matblogg #suntoggodt #matglede #godtno #bramat #middag #hverdagsmat #middagstips

  • Publisert: 20.04.2018, 08:00
  • Kategori: Middag - kylling
  • 2 kommentarer
  • 2 kommentarer

    Stine Jensen

    20.04.2018 kl.08:18

    Nam! :)

    Victoria Larsen

    20.04.2018 kl.12:20

    Ser helt nydelig ut! :D

    Skriv en ny kommentar