hits

Sunnere mat

Hjemmelaget enchiladasaus

  • Publisert: 27.04.2018, 08:00
  • Kategori: Tilbehr
  • Hjemmelaget enchiladasaus er overraskende enkelt, og mange ganger bedre enn den du kjper! I tillegg kan du smake den til s du fr den akkurat slik du vil ha den. Her har jeg tatt utgangspunkt i Vegetarbloggen sin oppskrift p enchiladasaus, men jeg har gjort noen sm justeringer for tilpasse den etter egen gane. Sausen kan brukes bde varm og kald, som enchiladasaus, suppebase eller dip. Her er det mange muligheter. Fr du mye til overs kan fryse ned sausen i fryseposer/ziplock-poser og tine opp etter behov.

    Til en god porsjon trenger du: 

    • 0,25 dl nytral olje 
    • 1 ss chilipulver (mitt er extra hot, smak til!) 
    • 1 ss spisskummen
    • 1 ss hvitlkspulver 
    • 1 ts lkpulver 
    • 1/2 ts rkt paprika (kan slyfes)
    • 1 ts salt 
    • 2 ss hvetemel 
    • 2 dl ferdig utblandet buljong (jeg bruker kyllingbuljong)
    • 1 boks hakkede tomater 


    Varm opp oljen p medium varme i en tykkbunnet kjele. Ha i krydder og salt og la det surre i noen minutter. Rr inn hvetemel og spe med buljongvann mens du visper. La gjerne blandingen smkoke i 1-2 minutter nr du har blandet inn all buljongen fr du tilsetter hakkede tomater. La deretter sausen smkoke i ca. 10 minutter. Kjr sausen jevn med en stavmikser og smak eventuelt til med mer salt og krydder. La sausen koke litt ekstra hvis du synes den er for tynn. 

    #mexikansk #enchiladas #oppskrift #mat #matglede #matprat #godtno #matblogg #helg #fredag #friyay #weekend #kosemat #comfortfood 

  • Publisert: 27.04.2018, 08:00
  • Kategori: Tilbehr
  • 1 kommentarer
  • n kommentar

    Victoria Larsen

    27.04.2018 kl.14:04

    S nydelig!

    Skriv en ny kommentar