hits

Sunnere mat

Eltefrie rundstykker med fr og kjerner

  • Publisert: 22.06.2018, 17:53
  • Kategori: Gjrbakst, brd og rundstykker
  • Jeg blir virkelig ikke lei av eltefri bakst. Det skulle ikke mer til en ett eltefritt brd (med oppskrift fra Trines Matblogg) fr jeg var overbevist, og siden har jeg kun laget eltefritt brd, og ikke kjpt et eneste brd p butikken. Det er jo s utrolig godt, raskt og lettvint. I tillegg egner det seg godt til frysing. Med ferdigskret brd i fryseren har du alltid ferskt brd tilgjengelig. Denne gangen har jeg laget rundstykker av den samme deigen i stedet. Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift p eltefritt frbrd fra Trines matblogg, men har gjort noen justeringer. 

    nsker du mer eltefri bakst kan du prve deg p eltefritt grytebrd eller eltefrie spinatrundstykker

    Til ca. 14 rundstykker trenger du: 

    • 300g siktet hvetemel 
    • 100g sammalt rug, finmalt*
    • 100g sammalt rug, grovmalt* 
    • 100g havregryn*
    • 50g solsikkekjerner
    • 50g gresskarfr 
    • 25g linfr 
    • 25g sesamfr 
    • 1/4 ts trrgjr
    • 1 ts maldonsalt 
    • Ca. 5,5 dl vann
       

    *Meltypene er bare veiledende. Jeg er veldig glad i rugsmaken, men bruk det du har/foretrekker. Erstatter du havregryn med annet mel br du ogs redusere vannmengden til ca. 5 dl 

    Bland alt det trre i en bolle. Tilsett vann og rr deigen raskt sammen med en tresleiv eller liknende. Dekk til bollen med plast og kjkkenhndkle og la den heve i romtemperatur i 8-10 timer (eller mer). Deigen skal vre veldig klissete, men ikke rennende. 

    Nr deigen er ferdighevet: Sett ovnen p 275 grader, over- og undervarme, samtidig som du setter en pizzastein (eventuelt bakebrett) i ovnen. Gjr klart et stykke bakepapir p strrelse med steinen/bakeplaten. Nr ovnen og bakesteinen er varm kan du bruke to spiseskjeer til forme rundstykker. Legg dem p bakepapiret. Antall rundstykker avhenger av strrelse. Jeg synes ca. 90 gram per rundstykke er passe (ca. 1 stor ss). Nr du har et helt "brett" klart p bakepapiret tar du den varme pizzasteinen ut av ovnen og drar bakepapiret md rundstykkene over p denne. Sett steinen midt i ovnen, senk temperaturen til 250 grader og stek rundstykkene i 12-15 minutter. Avkjles p rist. 

     

    #bakst #hjemmebakt #suntoggodt #mat #matglede #brodogkorn #rundstykker #helg #lunsj #frokost #oppskrift #matblogg 

  • Publisert: 22.06.2018, 17:53
  • Kategori: Gjrbakst, brd og rundstykker
  • 0 kommentarer
  • Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar