hits

Sunnere mat

Eltefrie rundstykker med frø og kjerner

  • Publisert: 22.06.2018, 17:53
  • Kategori: Gjærbakst, brød og rundstykker
  • Jeg blir virkelig ikke lei av eltefri bakst. Det skulle ikke mer til en ett eltefritt brød (med oppskrift fra Trines Matblogg) før jeg var overbevist, og siden har jeg kun laget eltefritt brød, og ikke kjøpt et eneste brød på butikken. Det er jo så utrolig godt, raskt og lettvint. I tillegg egner det seg godt til frysing. Med ferdigskåret brød i fryseren har du alltid ferskt brød tilgjengelig. Denne gangen har jeg laget rundstykker av den samme deigen i stedet. Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift på eltefritt frøbrød fra Trines matblogg, men har gjort noen justeringer. 

    Ønsker du mer eltefri bakst kan du prøve deg på eltefritt grytebrød eller eltefrie spinatrundstykker

    Til ca. 14 rundstykker trenger du: 

    • 300g siktet hvetemel 
    • 100g sammalt rug, finmalt*
    • 100g sammalt rug, grovmalt* 
    • 100g havregryn*
    • 50g solsikkekjerner
    • 50g gresskarfrø 
    • 25g linfrø 
    • 25g sesamfrø 
    • 1/4 ts tørrgjær
    • 1 ts maldonsalt 
    • Ca. 5,5 dl vann
       

    *Meltypene er bare veiledende. Jeg er veldig glad i rugsmaken, men bruk det du har/foretrekker. Erstatter du havregryn med annet mel bør du også redusere vannmengden til ca. 5 dl 

    Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og rør deigen raskt sammen med en tresleiv eller liknende. Dekk til bollen med plast og kjøkkenhåndkle og la den heve i romtemperatur i 8-10 timer (eller mer). Deigen skal være veldig klissete, men ikke rennende. 

    Når deigen er ferdighevet: Sett ovnen på 275 grader, over- og undervarme, samtidig som du setter en pizzastein (eventuelt bakebrett) i ovnen. Gjør klart et stykke bakepapir på størrelse med steinen/bakeplaten. Når ovnen og bakesteinen er varm kan du bruke to spiseskjeer til å forme rundstykker. Legg dem på bakepapiret. Antall rundstykker avhenger av størrelse. Jeg synes ca. 90 gram per rundstykke er passe (ca. 1 stor ss). Når du har et helt "brett" klart på bakepapiret tar du den varme pizzasteinen ut av ovnen og drar bakepapiret md rundstykkene over på denne. Sett steinen midt i ovnen, senk temperaturen til 250 grader og stek rundstykkene i 12-15 minutter. Avkjøles på rist. 

     

    #bakst #hjemmebakt #suntoggodt #mat #matglede #brodogkorn #rundstykker #helg #lunsj #frokost #oppskrift #matblogg 

  • Publisert: 22.06.2018, 17:53
  • Kategori: Gjærbakst, brød og rundstykker
  • 0 kommentarer
  • Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar