hits

Sunnere mat

Pok bowl

  • Publisert: 13.07.2018, 11:00
  • Kategori: Middag - fisk og sjmat
  • Jeg har blitt veldig glad i sushi de siste rene, og har lenge hatt lyst til prve ut pok bowl. Jeg vet ikke hvorfor jeg har utsatt det s lenge, for dette var skikkelig godt! Lettvint er det ogs - mye enklere og raskere enn sushi.  Fr du ikke tak i sushiris kan du bruke grtris i stedet. Du kan velge om du vil marinere sushirisen p samme mte som vanlig sushi eller ikke. Soya-"dressingen" nedenfor gir uansett mye smak til retten, s det er ikke hyst ndvendig. 

    Varier fisk, frukt og grnnsaker etter smak og behag. Tilsett gjerne vrlk og sukkererter hvis du har det. Her har du i hvert fall en rask og nringsrik middag som kan nytes bde til hverdags og helg. Kanskje er den ogs et sunt og smaksrikt alternativ til fredagstacoen? Sett frem boller med ris, oppkuttet frukt og grnt og laks, og la alle lage sin egen pokbowl.  

    Dressing:

    • 1 ss olivenolje 
    • 1 ss soyasaus 
    • 1 ts fiskesaus 
    • Saft fra 1/4 lime 
    • 1/2 ts honning
    • 1 ts fersk ingefr, revet 
    • 1 ts hvitlk, finhakket 
    • 1 ts chili, finhakket 
       

    Begynn med dressingen: Bland sammen alle ingrediensene og smak til med mer lime og honning. Dekk til og oppbevar i kjleskapet.

    Til to porsjoner trenger du: 

    • 1 - 1,5 dl sushiris (eventuelt grtris)
      • 0,5ss sukker 
      • 0,5 ts salt 
      • 0,2 dl riseddik (kan erstattes med eplecidereddik)
    • Finsnittet nykl eller salat 
    • Agurk i skiver 
    • 1 mango 
    • 1/2 avokado 
    • Ca. 200-250g salmalaks 
    • Sesamfr, ristet i trr panne


    Hvis du velger marinere sushirisen begynner du med marinaden: ha sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle og gi det hele et forsiktig oppkok under omrring. Marinaden er ferdig nr sukker og salt er opplst. Sett til side s den fr avkjlt seg fr bruk. 

    Skyll risen godt. Bruker du sushiris kan du koke risen etter anvisning p pakken. Bruker du grtris koker du opp dobbel mengde vann som ris (alts 2 dl vann til 1 dl ris). Ha risen i kjelen nr vannet koker og la det smkoke til vannet er kokt inn. Hvis risen er for lite kokt heller du p litt mer vann og lar det koke inn p nytt. Ha ferdigkokt ris over i en stor bolle eller utover en tallerken og hell over marinaden hvis du bruker det. Rr forsiktig rundt med en gaffel og avkjl i romtemperatur. 

    Rist sesamfr i en trr panne. Finsnitt nykl/salat, skjr agurk og avokado i skiver og mango og laks i terninger. S er det bare dandere retten som du nsker. Jeg la alt av ris, frukt, grnnsaker og laks ved siden av hverandre, og dryppet godt med dressing over laksen. Topp med ristede sesamfr og nyt!
     

    #sommermat #mat #oppskrift #sunnmat #matblogg #matglede #salma #suntoggodt #godtno #matprat

  • Publisert: 13.07.2018, 11:00
  • Kategori: Middag - fisk og sjmat
  • 1 kommentarer
  • n kommentar

    Carina Lie

    13.07.2018 kl.11:08

    God morgen, hper du fr en fin dag idag og god helg! :D

    Skriv en ny kommentar