hits

Sunnere mat

Poké bowl

  • Publisert: 13.07.2018, 11:00
  • Kategori: Middag - fisk og sjømat
  • Jeg har blitt veldig glad i sushi de siste årene, og har lenge hatt lyst til å prøve ut poké bowl. Jeg vet ikke hvorfor jeg har utsatt det så lenge, for dette var skikkelig godt! Lettvint er det også - mye enklere og raskere enn sushi.  Får du ikke tak i sushiris kan du bruke grøtris i stedet. Du kan velge om du vil marinere sushirisen på samme måte som vanlig sushi eller ikke. Soya-"dressingen" nedenfor gir uansett mye smak til retten, så det er ikke høyst nødvendig. 

    Varier fisk, frukt og grønnsaker etter smak og behag. Tilsett gjerne vårløk og sukkererter hvis du har det. Her har du i hvert fall en rask og næringsrik middag som kan nytes både til hverdags og helg. Kanskje er den også et sunt og smaksrikt alternativ til fredagstacoen? Sett frem boller med ris, oppkuttet frukt og grønt og laks, og la alle lage sin egen pokébowl.  

    Dressing:

    • 1 ss olivenolje 
    • 1 ss soyasaus 
    • 1 ts fiskesaus 
    • Saft fra 1/4 lime 
    • 1/2 ts honning
    • 1 ts fersk ingefær, revet 
    • 1 ts hvitløk, finhakket 
    • 1 ts chili, finhakket 
       

    Begynn med dressingen: Bland sammen alle ingrediensene og smak til med mer lime og honning. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.

    Til to porsjoner trenger du: 

    • 1 - 1,5 dl sushiris (eventuelt grøtris)
      • 0,5ss sukker 
      • 0,5 ts salt 
      • 0,2 dl riseddik (kan erstattes med eplecidereddik)
    • Finsnittet nykål eller salat 
    • Agurk i skiver 
    • 1 mango 
    • 1/2 avokado 
    • Ca. 200-250g salmalaks 
    • Sesamfrø, ristet i tørr panne


    Hvis du velger å marinere sushirisen begynner du med marinaden: ha sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle og gi det hele et forsiktig oppkok under omrøring. Marinaden er ferdig når sukker og salt er oppløst. Sett til side så den får avkjølt seg før bruk. 

    Skyll risen godt. Bruker du sushiris kan du koke risen etter anvisning på pakken. Bruker du grøtris koker du opp dobbel mengde vann som ris (altså 2 dl vann til 1 dl ris). Ha risen i kjelen når vannet koker og la det småkoke til vannet er kokt inn. Hvis risen er for lite kokt heller du på litt mer vann og lar det koke inn på nytt. Ha ferdigkokt ris over i en stor bolle eller utover en tallerken og hell over marinaden hvis du bruker det. Rør forsiktig rundt med en gaffel og avkjøl i romtemperatur. 

    Rist sesamfrø i en tørr panne. Finsnitt nykål/salat, skjær agurk og avokado i skiver og mango og laks i terninger. Så er det bare å dandere retten som du ønsker. Jeg la alt av ris, frukt, grønnsaker og laks ved siden av hverandre, og dryppet godt med dressing over laksen. Topp med ristede sesamfrø og nyt!
     

    #sommermat #mat #oppskrift #sunnmat #matblogg #matglede #salma #suntoggodt #godtno #matprat

  • Publisert: 13.07.2018, 11:00
  • Kategori: Middag - fisk og sjømat
  • 1 kommentarer
  • Én kommentar

    Carina Lie

    13.07.2018 kl.11:08

    God morgen, håper du får en fin dag idag og god helg! :D

    Skriv en ny kommentar