hits

Sunnere mat

Hjemmelaget morellsyltety

  • Publisert: 15.07.2018, 10:00
  • Kategori: Plegg
  • Vi har et stort morelltre i hagen, og de rene det kommer mye moreller kan det vre en utfordring og f brukt opp alt. Mye moreller gr selvflgelig med til spises som de er, men p grunn av begrenset holdbarhet har vi begynt fryse ned morellene. Men hva kan frosne moreller egentlig brukes til? Svaret er enkelt: masse forskjellig! 

    Her har jeg laget et ganske tynt morellsyltety som ble brukt som smakstilsetning i en hjemmelaget morell-is. Skal du bruke syltetyet til andre ting kan det vre lurt lage det litt tykkere, men dette er smak og behag. Bruksomrdet er nrmest uendelig. Noen forslag er som en del av en dessert, topping, "sirup" til drinker, til en kraftig ost, sammen med cottage cheese/kesam og ntter eller rett og slett p brdskiva eller knekkebrdet. Kun fantasien setter grenser! 

    Tips: Hvis du skal fryse ned moreller br du fryse dem ned hele, alts med steinen. Dette gir dem kraftigere smak med et hint av mandel. 

    Morell-syltety: 

    • 150g moreller, vekt uten stein (ferske eller frosne) 
    • 30g stning 
    • 1 ts balsamicoeddik 
    • Evt. maisena rrt ut i litt kaldt vann 


    Bruker du frosne moreller kan du varme dem i mikroovnen p full guffe i ca. 20 sek, til de er akkurat nok tint til at du fr til bruke en skarp kniv til dele dem i to og ta ut steinen. Ha moreller, stning og balsamicoeddik i en kjele og kok opp under lokk. La det hele smkoke i ca. 10 minutter, eller til morellene er helt mre og sukkeret er opplst. 

    Jeg brukte syltetyet til marmorere iskrem, og ville derfor har et relativt tynt syltety. Derfor moste jeg syltetyet med stavmikser og satt det rett i kjleskapet. Syltetyet tykner litt etter avkjling, men nsker du tykkere syltety har du to alternativer: 

    1. Ta ut morellene og la resten av laken redusere (smkoke uten lokk) til du str igjen med ca. halvparten av vsken fr du moser moreller og sukkerlake til syltety. Dette er den mest tidkrevende, men likevel beste metoden.
    2. Mos syltetyet med stavmikser og ha det deretter tilbake i kjelen. Gi det et lite oppkok og tilsett litt maisena rrt ut i kaldt vann. 

    #moreller #cherries #sommer #mat #matglede #matblogg #sommermat #oppskrift #godtno #suntoggodt #plegg

  • Publisert: 15.07.2018, 10:00
  • Kategori: Plegg
  • 0 kommentarer
  • Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar