hits

Sunnere mat

Fisketaco med spr torskenuggets, spicy ananas-salsa og avokadokrem

  • Publisert: 24.08.2018, 08:00
  • Kategori: Middag - fisk og sjmat
  • God fredag! Personlig har jeg ingen tradisjon p tacofredag, men her kommer det i hvert fall en smakfull og litt annerledes taco-oppskrift. Taco kan varieres i det uendelige, bde nr det gjelder tilbehr og hoveddel. Blomkltaco er veldig populrt for tiden, med du kan ogs prve bnner eller sopp for en vegetarvariant. Eller hva med taco med pulled pork eller kylling istedenfor kjttdeig? 

    Mange synes fisk kan vre kjedelig, men det trenger det absolutt ikke vre. Fisk, srlig hvit fisk som torsk, er mild p smak, og egner seg derfor svrt godt til taco. I Mexico er det faktisk like vanlig bruke fisk som kjtt i tacoen. En super mte spise mer fisk p! 

    Her har jeg laget en tacovariant med spr, ovnsbakte torskenuggets. Som tilbehr serverte jeg spicy ananas-salsa, avokadokrem, syltetrdlk og (hjemmelagde) halvgrove tacolefser, i tillegg til litt frisk grnn salat. Ikke la deg skremme av en lang liste med elementer/ingredienser, for det meste kan gjres klart p forhnd. Det eneste du trenger vente med er panere fisken. 

    Oppskriften passer til to personer.

    Spicy ananas-salsa

    • 1/2 ananas
    • 1/2 chili, finhakket
    • Frisk koriander, grovhakket
    • Ca. 1/2 lime (saft og skall)


    Her har jeg tatt utgangspunkt i denne oppskriften p spicy mangosalat, men byttet ut mango med ananas. Rens ananas for skall og kjerne og skjr i sm terninger. Bland ananas, chili, koriander, limesaft og limeskall i en bolle. Smak til underveis. Dekk til og la salsaen st kaldt frem til servering. Husk at smakene blir mer fremtredende etter hvert, s hold igjen litt p chili og lime hvis du lager salsaen god tid i forveien. 

    Avokadokrem

    • 1 avokado
    • 50g kesam 
    • 1/4 - 1/2 lime, saften 
    • En liten vrlk, finhakket
    • Koriander, grovhakket 
    • Salt og pepper 


    Skrell avokado og mos den med en gaffel. Tilsett kesam og vrlk og smak til med lime, koriander, salt og pepper. Dekk til og sett kjlig frem til servering (husk at avokadoen blir brunaktig hvis den fr st for lenge). 

    Spr torskenuggets

    • 250-300g fersk torskefilet 
    • 2 ss sammalt hvete 
    • 1/2 ts havsalt 
    • 1/2 ts pepper 
    • 1 egg, sammenvispet 
    • 2 trre brdskiver 


    Knus brdskivene til de er s godt som pulverisert. Jeg bruker en blender til dette. Hvis ikke brdsmulene er helt trre kan du spre dem utover et stekebrett kledd med bakepapir og la dem trke i ovnen ved 100 grader. Dette kan gjres klart dagen i forveien. 

    Finn frem tre skler. Ha mel, salt og pepper i den frste, sammenvispet egg i den andre, og brdsmuler i den tredje. nsker du bruke ekstra krydder (for eksempel tacokrydder) tilsetter du dette i melblandingen. 

    Sett ovnen p 200 grader. Skjr fisken i passe store terninger. Vend fiskebitene frst i mel, s i egg, og til slutt i brdsmuler. Legg dem p et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 8-10 minutter, avhengig av strrelsen p fiskebitene. Det er viktig at torsken serveres med en gang, hvis ikke risikerer du at paneringen blir myk. 

    Ekstra tilbehr


    Til slutt er det bare sette alt p bordet! Hvem sa fisk til middag var kjedelig?

    #fisketaco #3iuka #godtno #suntoggodt #helg #friyay #friday #mat #matblogg #fredag #kosemat #comfortfood #bramat 

  • Publisert: 24.08.2018, 08:00
  • Kategori: Middag - fisk og sjmat
  • 0 kommentarer
  • Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar