hits

Sunnere mat

Pai med feta, spinat og tomat

  • Publisert: 27.08.2018, 08:00
  • Kategori: Middag - vegetar
  • Det er mandag igjen, og p tide med en ny vegetaroppskrift. Jeg spiser vanligvis vegetarmiddag minst to dager i uka (uavhengig om det mandag eller ikke...), rett og slett fordi jeg prver utfordre meg seg til prve ut nye ting. I tillegg er det ofte ganske billig spise vegetarmat. Jeg m nok innrmme at denne rdbetesalaten med fetaost fortsatt er favoritten nr det gjelder vegetar, men dagens paioppskrift havner definitivt blant topp tre! Oppskriften er i utgangspunktet fra Trines Matblogg (denne oppskriften). Jeg har valgt lage en vri der jeg erstatter noe av melet med fibramel, og noe av smret med kesam. Detter gir mer fiber og proteiner, mens paien beholder den gode smaken. Ellers ble det gjort endringer ut fra hva som fantes i kjleskapet. Resultatet ble en supergod, mettende og nringsrik vegetarpai. 

    Her har jeg brukt en rektangulr paiform p 10 x 34 cm. Jeg fikk litt deig og paifyll til overs, og mtte derfor bruke en liten porsjonsform i tillegg. Oppskriften passer derfor godt til en liten rund paiform, ca. 22-24 cm. 

    Paideig 

    • 75g hvetemel 
    • 75g fibramel 
    • 50g meierismr 
    • 60g kesam
    • 1-2 ss vann 


    Paifyll: 

    • 1/2 rdlk 
    • 1 vrlk 
    • 175-200g spinat, fersk
    • 1-2 fedd hvitlk 
    • 100g fetaost, naturell 
    • 8-10 cherrytomater 
    • 2 egg 
    • 2 dl melk 
    • nsket krydder


    Lag paideigen: Bland hvetemel og fibramel i en bolle og smuldre i smret. Fortsett helt til du har en jevn, kornete masse. Tilsett kesam og bland godt. Til slutt tilsetter du vann, litt om gangen, til du har en fast og fin paideig som er enkel jobbe med. Jeg brukte ca. 1 ss vann. Form deigen til en jevn plse p lengde med diameteren p paiformen din, dekk til med plast og la den hvile i kjleskap i ca. 1 time. 

    Sett ovnen p 200 grader over- og undervarme. Smr paiformen med smr og dryss over et tynt lag med mel. Dung godt p formen slik at du blir kvitt overfldig mel. N kan du trykken ut deigen i formen p vanlig mte, men vil du ha en enklere lsning kan du skjre jevne deigstrimler og legge dem ved siden av hverandre i formen Dette tipset har jeg ogs hentet fra Trines Matblogg, og det fungerte veldig bra! Prikk deigen med en gaffel og forstek midt i ovnen i ca. 15 minutter. La paiskallet avkjles litt mens du lager fyllet. 

    Lag paifyll: Ha litt olje/smr i en stor stekepanne og fres rdlk og vrlk til lken er myk og blank. Tilsett hvitlk de siste minuttene. Pass godt p s ikke det svir seg. Ha spinaten i pannen og la den s vidt falle sammen. 

    Fordel fetaost og cherrytomater i skiver utover paibunnen, deretter spinatblandingen. Pisk egg, melk og krydder lett sammen med en gaffel og hell over paien. Topp gjerne med litt ekstra fetaost og tomat. Stek paien ved 200 grader i 25-30 minutter, eller til eggestanden har satt seg. Nytes varm, lun eller kald - gjerne med frisk salat og godt brd ved siden av. 

    #pai #middag #lunsj #meatfree #meetfreemonday #vegetar #vegetarmiddag #mat #matglede #blogg #matblogg #godtno #suntoggodt #oppskrift 

  • Publisert: 27.08.2018, 08:00
  • Kategori: Middag - vegetar
  • 0 kommentarer
  • Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar