hits

Sunnere mat

Mslimuffin med eple og kanel

  • Publisert: 02.09.2018, 08:00
  • Kategori: Kjeks og kaker
  • Noen ganger kan det vre greit ha litt smmat i veska som kan spises p farten eller mellom hovedmltidene. Jeg bruker mslibarer flittig, men synes ogs det er greit med litt variasjon. For noen dager s jeg muslimuffinsene fra tulip p en kaf. Jeg husker disse muffinsene svrt godt fra jeg gikk p skolen, og fikk vann i munn bare av se dem. Disse er i utgangspunktet kanskje sunnere enn vanlige muffins, ettersom de inneholder 100 % fullkorn, men de inneholder likevel mye sukker, noe de fleste av oss kan redusere i hverdagen. Jeg ble inspirert, og tok fatt p oppgaven lage nringsrike mslimuffins med eple og kanel.

    Med noen sm grep kan baksten gjres mer nringsrik og mettende. Her har jeg brukt fullkorn fibramel istedenfor siktet hvetemel, mens smret er byttet ut med avokado og kesam. Avokado er en sunn og nringsrik frukt som inneholder mye sunt fett og gode vitaminer, mens kesam bidrar til kt proteininnhold og dermed mer mettende bakst. I tillegg har jeg tilsatt havregryn, ntter, fr og norske epler for f noen skikkelig smakfulle og nringsrike mslimuffins. Her fr du alts sunt fett, proteiner og langsomme karbohydrater i hver eneste lille muffin! 

    Jeg hadde dessverre bare sm muffinsformer i hus, men neste gang skal jeg prve med litt strre former - da blir nok resultatet ekstra saftig...

    Til ca. 12 sm (eller 6-8 store) muffins trenger du: 

    • 100g kesam 
    • 1/2 liten avokado (ca. 60g)
    • 2 egg
    • 1 dl (ca. 45g) sukrin gold 
    • 2 dl sammalt hvete/fibra fullkornsmel 
    • 1/2 dl havregryn, lettkokte 
    • 1 ts bakepulver 
    • 1 ts kanel 
    • 1/4 ts muskat 
    • En liten klype salt 
    • Ca. 0,25dl vann/melk


    Fyll: 

    • 1/2 eple i sm terninger (jeg beholder skallet p)
    • 10g rosiner
    • 15g valntter, grovhakket 
    • 10g solsikkefr 
    • 10g linfr


    Sett ovnen p 200 grader over- og undervarme. Fordel valntter og solsikkefr p et bakepapir og la dem ristes i ovnen i noen minutter mens du gjr klart resten. Dette gjr at aromaen i kommer bedre frem. 

    Pisk lett sammen egg, kesam og sukrin gold. Mos avokado til en jevn pur, ha den i eggeblandingen og pisk alt sammen. Bland de trre ingrediensene for seg selv fr du tilsetter dem i eggeblandingen og rrer alt raskt sammen. Bland rosiner, valntter, solsikkefr og linfr i en egen bolle fr du vender det inn i muffinsrren med en slikkepott sammen med eple. Rren skal vre ganske fast, men tilsett litt vann/melk (jeg brukte ca. 0,25 dl) hvis den er alt for fast. 

    Fordel rren i 12 sm muffinsformer eller 6-8 store former. Jeg bruker et muffinsbrett for vre sikker p at de beholder formen. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Muffinsene egner seg godt til frysing. 

    #muffins #mat #matblogg #suntoggodt #norskeepler #hst #apples #sunnmat #lunsjtips #oppskrit 

  • Publisert: 02.09.2018, 08:00
  • Kategori: Kjeks og kaker
  • 0 kommentarer
  • Ingen kommentarer

    Skriv en ny kommentar