hits

Sunnere mat

Gnocchi med kremet soppsaus og ruccola

  • Publisert: 22.10.2018, 08:00
  • Kategori: Middag - vegetar
  • Har du hrt om gnocchi? Det sies vre potetens svar p pasta, og er italiensk. Gnocchi kan spises som en rett i seg selv, men passer ogs godt som tilbehr til bde kjtt, fisk og fugl, eller i en salat. Alle melne potetsorter kan brukes. Gnocchi er relativt enkelt f til, og med noen sm tips unngr du seige, kompakte gnocchi:

    (1) Bruk melne poteter, og bak dem i ovnen fremfor koke dem*

    (2) Ikke bruk mer mel enn ndvendig

    (3) Ikke arbeid mer enn ndvendig med deigen

    Denne gangen har jeg laget en variant med kremet soppsaus, som jeg fant inspirasjon til p bloggen kjoekkenmagi. Trykk her for komme til originaloppskriften. Denne retten er supergod i seg selv, men med elementer som timian og sopp gjr den seg ogs svrt godt som tilbehr til kjtt eller kylling.

    Gnocchi til to 

    • Ca. 500g poteter 
    • 1 eggeplomme 
    • 50-75g mel (jeg brukte 50g)
    • 25g revet parmesan
    • Salt og pepper

    Tilbehr (to personer)

    • 2 mellomstore champignon 
    • 10-12 cherrytomater/plommetomater
    • 1 fedd hvitlk 
    • 1/2 dl matflte
    • 25g parmesan
    • To never valntter
    • Litt sitronsaft 
    • Frisk timian

     

    Oppskrift

    Gnocchi: Sett ovnen p 180 grader over- og undervarme. Vask potetene og prikk dem med en gaffel. Vil du ha litt fortgang i ovnsbakingen kan du n bake potetene noen minutter i mikroovnen mens ovnen gjr seg varm. Legg dem p en tallerken som tler hy varme og bak i mirko i 6-8 minutter. Stopp opp noen ganger underveis for slippe ut damp. Legg deretter potetene p en stekeplate kledd med bakepapir og la dem bakes i ovnen til de er helt mre. Du kan selvflgelig ogs bare bake dem i ovnen. Dette tar +/- 1 time, avhengig av strrelse. La potetene avkjles litt fr du deler dem i to og skraper ut fyllet. Ta gjerne vare p skallet i store flak, for dette kan du lage deilig sprtt potetgull av! Legg valnttene inn i ovnen og la dem ristes noen minutter. Pass godt p s de ikke blir brent.

    Mos potetene lett med en stamper eller en gaffel. Tilsett eggeplomme, parmesan, timian og mel. Hold igjen litt p melet og tilsett heller litt mer etter hvert. Smak til med salt og pepper. Ikke bruk mer enn ndvendig, og ikke arbeide for mye med massen - da vil du ende opp med seige gnocchi.

    Del deigen i to emner som du ruller til plser p tykkelse med en finger. Kutt i biter p ca. 2 cm. N kan du enten la dem vre som de er, eller du kan rulle over dem med en gaffel. Legg dem p en lett melet flate mens du gjr klart resten.

    Tilbehr: Skjr sopp i mindre biter, finhakk hvitlk og del cherrytomater i to-tre to tvers, avhengig av strrelse. Riv parmesan og gjr klar flte og sitron. Grovhakk valnttene.

    N er du klar til siste finish, fra n er alt relativt fort gjort: Kok opp en vid gryte med lettsaltet vann. Ha i noen gnocchi av gangen (jeg hadde ca. 12 om gangen, men dette er avhengig av strrelsen p gryten din). La dem trekke noen minutter. De er ferdig nr de flyter opp. Bruk en hullsleiv eller liknende til ta dem opp med en gang de kommer til overflaten. La dem renne av seg p et rent kjkkenhndkle. Gjenta til du har kokt alle.

    Varm opp en teflonpanne med litt meierismr. Stek gnocchi i flere omganger over middels varme og legg til side.

    Trrstek soppen fr du tilsetter litt smr, salt og pepper. Tilsett hvitlk mot slutten av steketiden og la den surre 1-2 minutter fr du tilsetter tomater, flte og parmesan. Gi det hele et lite oppkok og smak til med salt, pepper og sitron.

    For peneste resultat kan du legge gnocchi p tallerkenen og fordele soppsausen over, men jeg valgte og vende gnocchi inn i soppsausen mot slutten for varme dem litt ekstra. Topp retten med vasket og avrent ruccola, frisk timian, grovhakkede valntter og litt ekstra parmesan.

    *Du kan ogs bruke rester av kokte poteter, men du vil da trenge mer mel, noe som kan medfre litt seige gnocchi

  • Publisert: 22.10.2018, 08:00
  • Kategori: Middag - vegetar
  • 2 kommentarer
  • 2 kommentarer

    Veronika Nord

    23.10.2018 kl.21:21

    Det s utrolig godt ut!

    Rebekka

    28.10.2018 kl.17:29

    wow! det ser skikkelig godt ut!! m bare prve dette en gang:)

    Skriv en ny kommentar