hits

Sunnere mat

Gresskarpannekaker med kanelkrem

  • Publisert: 04.11.2018, 12:29
  • Kategori: Pannekaker og vafler
  • Gresskaret er fortsatt i sesong, noe som bør utnyttes til det fulle. Du kan bruke gresskar i de fleste oppskrifter du ellers ville brukt søtpotet og mye mer. Denne gangen har jeg laget saftige gresskarpannekaker med gresskarkrydder, toppet med kanelkrem og valnøtter. En magisk sunn, god og næringsrik høstlunsj! 

    Ingredienser

    • 35g havremel 
    • 15g fibra fullkornsmel (evtt annet finmalt grovmel/havremel) 
    • 1/2 ts bakepulver 
    • 1 ts sukrin gold 
    • 1/4 - 1/2 ts pumpkin spice mix*
    • 50g gresskarpuré 
    • 50g naturell biola (evt. naturell yoghurt/gresk yoghurt/kesam) 
    • 1 egg 
    • Vann til passe konsistens


    *Pumpkin spice mix: bland 2 ts malt nellik, 2 ts malt muskatnøtt, 2 ts malt kanel og 2 ts malt allehånde og oppbevar kryddermiksen i et krydderglass eller en lufttett boks. Denne miksen kan du bruke senere til mye annet godt, f.eks. i gresskarpai, pumpkin spiced latte eller i havregrøten. 

    Tilbehør: 

    • Kesam
    • Kanel 
    • Honning/sukrin gold/annen søtning
    • Valnøtter 
       

    Oppskrift

    Bland alt det tørre. Tilsett gresskarpuré, biola og egg og bland godt til du har en jevn, tykk røre. Tilsett eventuelt litt vann hvis du synes røren er for tykk. La den stå og svelle noen minutter på kjøkkenbenken mens du varmer opp en teflonpanne til middels varme. Stek pannekaker i tørr teflonpanne og avkjøl på rist. Jeg bruker en god spiseskje rør per pannekake, og får da 6-8 pannekaker. 

    Ha kesam i en skål og smak til med kanel og søtning. Rist valnøttene i ovnen eller i tørr stekepanne. 

  • Publisert: 04.11.2018, 12:29
  • Kategori: Pannekaker og vafler
  • 1 kommentarer
  • Én kommentar

    Victoria Larsen

    04.11.2018 kl.15:52

    Dette ser jo helt nydelig ut! Tusen takk for oppskrift :-D

    Skriv en ny kommentar