hits

Sunnere mat

Müslibarer uten tilsatt sukker

  • Publisert: 04.03.2018, 13:20
  • Kategori: Annet
  • God søndag! For meg går søndagene vanligvis til gåtur, baking eller begge deler. I dag ble det baking av müslibarer til turen litt senere i dag. Sunne, næringsrike og gode, og raske å røre sammen. Müslibarer er perfekt å ha med på farten, i veska, på skitur eller når du trenger litt påfyll av energi. For en ekstra god variant kan du dyppe barene i smeltet sjokolade eller ringle litt smeltet sjokolade over dem. Bruk det du har av nøtter og kornblandinger og tilpass etter egne smakspreferanser med salt og søtt. 

    Til ca .5 stk trenger du: 

    • 1 egg
    • 15g sukrin gold 
    • 1/2 ts vaniljeekstrakt
    • 1/4 ts kanel 
    • 1/4 ts havsalt 
    • 50g havregryn 
    • 35g hakkede nøtter
    • 15g kokosmasse 
    • 15g rosiner


    Sett ovnen på 180 grader. Legg nøttene på et stekebrett og sett dem inn i ovnen mens du gjør klart resten. Nøttene skal stekes til de blir lett gyldne slik at aromaene kommer bedre frem. Pass godt på så ikke det svir seg, for dette går fort mot slutten! 

    Pisk lett sammen egg, sukrin gold og vanilje i en bolle. Grovhakk nøttene og bland sammen det tørre for seg før du vender det godt inn i eggeblandningen. Ha blandningen over i en passende form kledd med bakepapir. Jeg brukte omtrent halvparten av en liten brødform, så hvis du lager dobbel porsjon vil nok en liten brødform passe perfekt (litt avhengig av hvor tykke du vil ha dem). Bruk baksiden av en skje til å presse blandingen litt sammen. Stekes midt i ovnen ved 180 grader (over- og undervarme) i 15-20 minutter, eller til overflaten er lett gyllenbrun på toppen. Avkjøl helt før du deler den opp i passende biter. 

    #mat #matblogg #oppskrift #suntoggodt #müslibarer #utpåtur #utno #matglede 

  • Publisert: 04.03.2018, 13:20
  • Kategori: Annet
  • 1 kommentarer
  • Hjemmelaget krydderblanding

  • Publisert: 05.07.2016, 09:53
  • Kategori: Annet
  • Ok, så kan kanskje ikke denne krydderblandingen defineres som sunn, ettersom den inneholder en del både salt og sukker. Likevel vil jeg tørre å påstå at den er sunnere enn mange andre krydderblandinger du får kjøpt i butikken, du slipper rare tilsetningsstoffer, og du vet hva blandingen inneholder. Uansett, sunn eller ikke, det viktigste: krydderblandingen er supergod! Den kan brukes til det meste av kjøtt, og er kjempegod til grillmat. 


     

    Blandingen kalles "rub-a-dub", og består av følgende ingredienser:

    • 5 ss paprikapulver 
    • 2 ss salt 
    • 2 ss brunt sukker 
    • 2 ss chilipulver 
    • 1 ss pepper 
    • 1 ss tørket oregano 
    • 1 ss løkpulver 
    • 1 ts kajennepepper

     

    Bland alle ingrediensene godt og oppbevar kryddermixen i en lufttett boks eller et krydderglass. Det går også an å tilsette 1 ss hvitløkspulver, men jeg synes det er like greit å rive noen fedd med hvitløk idet jeg skal bruke blandingen. I dag ble krydderblandingen testet ut til pulled pork, som var kjempegodt! 



     

  • Publisert: 05.07.2016, 09:53
  • Kategori: Annet
  • 0 kommentarer