Sunnere mat

Grillet nektarin med honningkrem og valnøtter

  • Publisert: 11.07.2017, 11:22
  • Kategori: Dessert
  • Jeg er veldig svak for grillmat, og det mange kanskje ikke tenker på er at også tilbehøret og desserten kan grilles. Jeg henter mye inspirasjon til baking og matlaging fra diverse matblogger, ukeblader og instagramkontoer, og denne gangen er det Trine fra Trines matblogg som skal ha æren for idéen. Her har du en perfekt avslutning på en deilig grillmiddag. Du kan også bruke fersken hvis du foretrekker det - jeg bruker gjerne begge deler! 

    Til to personer trenger du: 

    • 2 nektariner eller fersken 
    • Akasiehonning (eller annen flytende honning)
    • Olivenolje 


    Honningkrem: 

    • 3 ss gresk yoghurt, naturell 
    • Akasiehonning (eller annen flytende honning)
    • En neve grovhakkede valnøtter, ristet i tørr stekepanne eller i ovnen 
    • Eventuelt litt fersk appelsinsaft og finrevet appelsinskall 


    Del nektarinene i to og ta ut steinen. Ha litt olivenolje og akasiehonning på snittflaten. Legg dem på grillen med snittflaten ned og la dem ligge i 2-3 minutter før du snur dem. Nektarinene skal ha en gyllen farge i kantene og bli litt myke. Ha yoghurt i en skål og smak til med honning og litt frisk appelsinsaft. Legg nektarinene på en tallerken med snittflaten opp sammen med honningkremen. Topp med ristede, hakkede valnøtter og gjerne litt appelsinskall og server. 


    #dessert #grilldessert #grillmat #sommermat #sommer #mat #matglede #suntoggodt #oppskrift #fruktoggrønt

  • Publisert: 11.07.2017, 11:22
  • Kategori: Dessert
  • 1 kommentarer
  • Bringebærsorbet

  • Publisert: 06.07.2017, 09:57
  • Kategori: Dessert
  • Jeg vet ikke helt om dette kan kalles bringebærsorbet ut fra konsistensen på isen. Det blir kanskje mer riktig å kalle det "bringebærfluff". Uansett er dette en skikkelig god, rask og avkjølende liten dessert (eller mellommåltid for den saks skyld) i sommervarmen. 

    Til en porsjon trenger du: 

    • 1 eggehvite 
    • Ca. 125g frosne bringebær 
    • En skvis sitronsaft


    Ha alle ingrediensene i en bolle og mos det sammen med en stavmikser. Jeg synes det er godt at isen er litt syrlig, men tilsett eventuelt litt honning eller sukker hvis du vil at den skal være søtere. Smak til med frisk sitronsaft. Bytt ut stavmikseren med en elektrisk visp og pisk i vei! Dette punktet kan sløyfes, men hvis du tar deg bryet vil du få en skikkelig fluffy og god iskrem. Pynt med bær og frisk myte eller sitronmelisse og nyt en sunn og god avkjøling i sommervarmen. 


    #bringebær #sommer #bringebæris #bringebærsorbet #hjemmelaget #is #mat #matglede #sunnmat #godtno
     

  • Publisert: 06.07.2017, 09:57
  • Kategori: Dessert
  • 0 kommentarer
  • Appelsinfromasj

  • Publisert: 05.04.2017, 08:00
  • Kategori: Dessert
  • Det er onsdag og lillelørdag, og hva passer vel da bedre enn en ny dessertoppskrift? Denne appelsinfromasjen er en en frisk og god dessert som kan nytes hver dag med god samvittighet. Jeg synes at appelsinene er så gode og søte nå for tiden at det ikke var nødvendig med noen form før søtning, men dette bestemmer du selv. Oppskriften er inspirert av lindastuhag, som så mye annet av det jeg har på bloggen. 

    Til to porsjoner: 

    • 150g kesam 
    • 1 egghvite 
    • 2 gelatinplater
    • Saften fra en stor appelsin (ca. 70-100g) 
    • Evt. litt finrevet appelsinskall for ekstra smak


    Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. 

    Press ut saften av appelsinen og sett 2-3 ss til side. Rør resten av appelsinsaften sammen med kesam og appelsinskall og pisk godt til du har en klumpfri blanding. Jeg er ikke så glad i at det blir for søtt, og appelsinen min var veldig søt og god i utgangspunktet, så jeg brukte ikke sukker, men smak på blandingen og tilsett evt. litt sukker hvis du synes det er nødvendig. 

    Varm opp appelsinsaften i mikroovnen, press ut vannet fra de bløtlagte gelatinplatene, ha dem i den varme appelsinsaften og rør rundt til de har smeltet godt inn i appelsinsaften. Hell den varme appelsinsaften over i kesamblandingen i en tynn stråle mens du rører.

    Stivpisk eggehviten og bruk en slikkepott til å vende den inn i appelsinblandingen. Det kan virke litt vanskelig i begynnelsen, men etter hvert vil du få en jevn og fin masse. Hell i to porsjonsformer (evt. en større form) og sett kjølig. Hvor lang tid det tar før moussen stivner avhenger av størrelsen på formen men beregn ca. 2-3 timer dersom du bruker porsjonsformer. 

    Appelsinfromasjen er god i seg selv, men den blir ekstra god med litt fersk appelsin og revet kokesjokolade. Eventuelt kan du også pynte den med friske bær og et dryss kanel. 

    #fromasj #dessert #sunndessert #suntoggodt #sunnmat #appelsin #påske #appelsinfromasj #mat #matglede #treningsglede #trening #helse #lillelørdag

  • Publisert: 05.04.2017, 08:00
  • Kategori: Dessert
  • 0 kommentarer
  • Rullekake med friske bær

  • Publisert: 08.02.2017, 12:00
  • Kategori: Dessert

  • Rullekake er en gammel klassiker, og jeg tror det må være den kaken jeg og søsteren min bakte mest da vi var mindre. Det er jo så utrolig lettvint! Det fine er at du kan fylle den med nesten hva som helst - enten det måtte være syltetøy, friske bær, kremer, sjokoladefyll, is eller noe annet godt. Jeg kan vel ikke kalle denne rullekaken for en "tradisjonell rullekake", i og med at jeg ikke har den typiske sukkerbrød-bunnen, men det er en kake, og den rulles sammen, så det er vel fortsatt en rullekake? Jeg synes i hvert fall at denne varianten ble minst like god som sukkerbrødvarianten! I tillegg er den både proteinrik og sukkerfri. Prøv den du også da vel!

    Rullekake:

    • 2 eggehviter (ca. 75g) 
    • 15g sukrin gold  
    • 1 ts maizena 
    • 1/2 ts eddik


    Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme). Stivpisk eggehviter og sukrin gold (eventuelt annen type søtning). Vend deretter inn maizena og edikk med en slikkepott. Bre marengsen jevnt utover en liten stekeplate kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til den er gylden. Følg godt med underveis! Hvelv marengsbunnen over på et nytt bakepapir og dra av det gamle. La den avkjøles helt før du fyller den.

    Fyll: 

    • 100g mager kesam
    • Sukrin gold etter smak
    • vaniljeessens etter smak 
    • Friske bringebær


    På grunn av mangel på vaniljekesam brukte jeg mager kesam som jeg smakte til med sukrin gold og vaniljeessens, men bruk gjerne vaniljekesam eller det du måtte foretrekke. Smør kesam utover bunnen, ha over friske bær, rull sammen fra langsiden og nyt med god samvittighet! Håper det smaker :)

    #matglede #mat #sunnmat #sunnbakst #morsdag #rullekake #valentines #bringebær #godtno #matbloggsentralen

  • Publisert: 08.02.2017, 12:00
  • Kategori: Dessert
  • 1 kommentarer
  • hits