hits

Sunnere mat

Kyllingsalat med jordbær, avokado og parmesandressing

  • Publisert: 05.06.2018, 19:31
  • Kategori: Middag - kylling
  • Salat er supert både til lunsj og middag nå i sommervarmen. Med fullkornspasta, avokado og kylling blir denne salaten et godt og mettende middagsalternativ. Det er på ingen måte mitt eget påfunn å kombinere jordbær, parmesan og kylling, for idéen fikk jeg herfra. Denne oppskriften er ganske lik, men likevel litt annerledes. Trykk deg inn på lenken til originaloppskriften eller prøv deg på oppskriften nedenfor. 

    Til en porsjon brukte jeg: 

    • 1 kyllingfilet
    • Noen blader hjertesalat 
    • 1/2 avokado 
    • 75g fusilli fullkornspasta
    • 5 jordbær 
    • 5-6 blader frisk basilikum 


    Dressingen: 

    • 1/2 dl lettrømme 
    • 15 g revet parmesan 
    • 1 ts olivenolje 
    • 1/2 ts sitronsaft 
    • Salt og pepper 


    Forvarm ovnen til 200 grader. Tørk kyllingfileten med litt håndklepapir og krydre med salt og pepper. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter (avhengig av størrelse). La deretter kyllingen hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i skiver. 

    Kok pasta etter anvisning på pakken, strimle salaten, del jordbærene i to og skjær avokado i skiver. Finsnitt basilikum. 

    Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med mer sitronsaft, parmesan, salt og pepper. 

    Anrett salat, pasta, avokado og jordbær på en tallerken/i en salatbolle, legg kyllingen over salaten og topp med basilikum og dressing. 

    #kylling #salat #kyllingsalat #middag #lettmat #sommermat #mat #middag #oppskrift #sommer #sommermat

  • Publisert: 05.06.2018, 19:31
  • Kategori: Middag - kylling
  • 0 kommentarer
  • Rask chicken curry

  • Publisert: 20.04.2018, 08:00
  • Kategori: Middag - kylling
  • God og hjemmelaget mat trenger verken å være vanskelig eller tidkrevende. Kylling og karri er en smakfull og velkjent kombinasjon, og denne varianten tar faktisk ikke lenger tid å lage enn tiden det tar å koke ris. Det er matbloggeren Ina-Janine som står bak denne oppskriften, og du finner link til oppskriften hennes her. Oppskriften nedenfor er så godt som helt lik, med kun noen bittesmå justeringer.

    Til to personer trenger du: 

    • 3 fedd hvitløk 
    • En bit ingefær, ca. 1 cm 
    • 1 ss karripulver (begynn med litt og smak til, særlig hvis du bruker hot karri)
    • 1/2 ss spisskummen
    • 2 kyllingfileter
    • 1-2 ss tomatpuré
    • 1 løk (jeg brukte 1/2 gul løk og 1/2 rødløk)
    • 1 dl utblandet kyllingbuljong
    • Noen spiseskjeer creme fraiche 
    • 1 rød paprika
    • Salt 
    • Pepper 
    • Frisk koriander og ris til servering, gjerne godt brød/naan-brød


    Begynn med å sette risen på kok (følg anvisningen på pakken). Blir risen ferdig før Curry-retten kan du skru av varmen og la den stå og trekke under lokk. 

    Når jeg lager curry (og ved matlaging generelt) synes jeg det er best å gjøre alt klart på forhånd. Da går selve matlagingen som en lek, og du slipper unødvendig stress. Finhakk hvitløk og ingefær og skjær paprika, løk og kyllingfilet i grove terninger. Gjør også klar buljongen på forhånd for å gjøre det mest mulig lettvint for deg selv.

    Varm litt olje i en tykkbunnet kasserolle og fres hvitløk og ingefær i va. 1/2 minutt. Tilsett karripulver og spisskummen og fres videre. Ha i kyllingen og la det steke noen minutter før du tilsetter tomatpuré og løk. La det hele steke videre til løken begynner å bli blank og kyllingen har fått litt farge. Curryen skal trekke noen minutter etterpå, så det er bare en fordel om kyllingen ikke er gjennomstekt helt enda. Hell i buljong og la det koke opp. Sett på lokk og la curryen småkoke i ca. 10 minutter. Rør inn noen spiseskjeer med creme fraiche (eventuelt matyoghurt) og paprika og la det koke videre under lokk i nye 10 minutter. Curryen er ferdig når kyllingen er gjennomkokt. Hvis du synes den er for tynn kan du enten la det koke noen minutter uten lokk eller tilsette litt maizena utblandet i litt kaldt vann. 

    Server chicken curry med kokt risk, frisk koriander og naanbrød (eventuelt annet godt brød) og nyt en rask, enkel og ikke minst smakfull hverdagsmiddag!

    #indisk #curry #chickencurry #indiskmat #oppskrift #mat #matblogg #suntoggodt #matglede #godtno #bramat #middag #hverdagsmat #middagstips

  • Publisert: 20.04.2018, 08:00
  • Kategori: Middag - kylling
  • 2 kommentarer
  • Enkel hverdagspizza med asiatisk vri

  • Publisert: 13.04.2018, 10:00
  • Kategori: Middag - kylling
  • Jeg er mye mer "modig" når det gjelder utprøving av nye matidéer og -oppskrifter når jeg bare lager mat til meg selv enn når jeg skal dele maten med andre. For meg skal pizza være toppet med fyll i italiensk eller amerikansk stil, enten den er vegetarisk eller med kjøtt. I tillegg skal den selvfølgelig ha revet ost. Denne gangen hadde jeg derimot lyst til å lage en asiatisk pizzavariant. Ettersom jeg ikke synes at ost hører hjemme i asiatisk mat har jeg faktisk laget en pizza helt uten ost. Jeg var i utgangspunktet litt skeptisk, og var redd jeg skulle savne osten, men det gjorde jeg absolutt ikke! Pizzaen hadde så mye smak at jeg glemte helt at jeg "savnet" ost. Mange er kanskje skeptiske til å legge rå kylling på pizzaen, men det trenger du ikke være. Kyllingen stekes mens den ligger på pizzaen, og resultatet blir ikke annet enn supersaftig og godt. 

    Denne pizzaen passer like godt i en hektisk hverdag som til helgekos. Her har jeg brukt fullkorn libabrød, som er et tynt arabisk brød. Det fås kjøpt i de fleste innvandrerbutikker, men du kan også bruke tortillalefser eller pitabrød hvis du ikke får tak i libabrød. Du kan selvfølgelig også lage en skikkelig pizzabunn, men da vil jeg anbefale en tynn, italiensk pizzabunn stekt på steinovn. 

    Marinert kyllingfilet: 

    • 1 kyllingfilet
    • 2 ss soyasaus 
    • 1 ts risvineddik
    • 1/2 ts sesamolje 
    • 1/2 ts sriracha (sterk chilisaus) 


    Bland soya, risvineddik, sesamolje og srirachasaus i en egen bolle og skjær kyllingfilet i strimler. Ha kyllingen i en plastpose sammen med marinaden og legg den i kjøleskapet. Jeg la kyllingen i marinade kvelden før, men noen timer går også fint. 


    Til en pizza trenger du:

    • 1 fullkorn libabrød (eventuelt tortillalefser, pitabrød eller lomper)
    • Lett Philadelphiaost (eller vanlig), ca. 2 ss 
    • 1 marinert kyllingfilet (skal ikke forstekes!)
    • Rødløk i tynne skiver 
    • En liten neve usaltede peanøtter, grovhakket 
    • Fersk koriander 
    • 1/2 avokado 
    • Limesaft 
    • Pepper (eventuelt salt)


    Sett ovnen på 225 grader. Smør Philadelphiaost utover libabrødet og legg på rødløk i skiver, marinerte kyllingstrimler (rå) og hakkede peanøtter. Ringle over resten av kyllingmarinaden. Sett pizzaen midt i ovnen, senk temperaturen til 200 grader og stek i ca. 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt, men fortsatt saftig og god. Steketiden varierer litt ut fra størrelsen på kyllingstrimlene. Mens pizzaen står i ovnen skjærer du avokado i skiver eller biter. Legg på avokado og dryss over fersk koriander etter steking. Topp med ferskpresset limesaft og pepper. Smak på pizzaen før du har på salt, ettersom soyasausen fra kyllingmarinaden er veldig salt.

    #middag #middagstips #asiatisk #pizza #oppskrift #matblogg #sunnmat #mat #matglede #suntoggodt #godtno #bramat

  • Publisert: 13.04.2018, 10:00
  • Kategori: Middag - kylling
  • 3 kommentarer
  • Fylt ananas med kylling og ris

  • Publisert: 06.11.2017, 09:58
  • Kategori: Middag - kylling


  • Fylt ananas med kylling og ris er en super hverdagsmiddag hvis du har lyst på noe som er litt annerledes. Du må selvfølgelig ikke servere retten i ananasen, men jeg synes det er med på å gjøre retten litt mer spennende og eksotisk. Har du ris til overs fra gårsdagens middag går det enda fortere. Høstmørket gjør fotograferingen vanskelig for en amatørfotograf, men det viktigste er uansett at maten smaker godt - ikke hvordan den ser ut på bildene!

    Til en person trenger du:

    • ½ ananas i store terninger
    • 1 kyllingfilet (ca. 200g)
    • Salt og pepper
    • 1 ss hoisin saus
    • 1 ss soyasaus
    • Litt brunt sukker etter smak
    • 1 fedd hvitløk
    • 1 dl kyllingbuljong/fond (ferdig utblandet)
    • Ekstra: cashewnøtter, vårløk, sesamfrø
    • Ønsket mengde ris, gjerne fullkorn


    Kok ris etter anvisning på pakken og rist sesamfrø i tørr panne.

    Hul ut ananasen, skjær ananaskjøttet i terninger (kast den harde kjernen), og sett til side. Skjær kyllingfilet i små terninger og stek i varm panne med litt olje, salt og pepper. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha ananas i samme panne som kyllingen har vært og tilsett hoisinsaus, soyasaus, brunt sukker og finhakket hvitløk og la det hele surre i 1-2 minutter. Tilsett deretter kyllingkraft og la blandingen koke til det tykner litt. Sausen skal ha en sirupsaktig konsistens. Blir den ikke tykk nok kan du tilsette maizena rørt ut i litt kaldt vann. Tilsett deretter kyllingen. La det hele småkoke så kyllingen blir ordentlig varm. Vend inn usaltede cashewnøtter til slutt. Anrett kylling og ris i uthulet ananas, strø sesamfrø over kyllingdelen og vårløk over risen og server!
     

    #asianfood #recipe #oppskrift #matblogg #godtno #ananas #kylling #middag #middagstips 

  • Publisert: 06.11.2017, 09:58
  • Kategori: Middag - kylling
  • 1 kommentarer
  • Sunne kyllingwraps

  • Publisert: 18.10.2017, 08:00
  • Kategori: Middag - kylling


  • Her kommer en rask og enkel middag der du får ufortjent mye god smak for lite arbeid! Oppskriften er hentet fra matpaabordet (trykk på linken for å komme til oppskriften hennes), men med noen bittesmå justeringer. Gjør alt klart på forhånd når du lager denne retten: skjær opp kylling og grønnsaker og ha krydderet klart, da blir at mye lettere!

    Til en person trenger du: 

    • 150-200g kyllingfilet 
    • Olje til steking
    • 1/2 rødløk 
    • 1/2 rød paprika
    • 1 fedd hvitløk 
    • 1,5 ss soyasaus
    • 1 ss edikk 7%
    • 2-3 ss vann 
    • Krydder: chiliexplosion, pepper og evt. salt (husk at soyasaus er salt)
    • 1/2 ss maizena rørt ut i vann
    • 1 vårløk i skiver 


    Avokadorøre:

    • 1/2 - 1 avokado 
    • Limesaft 
    • Salt og pepper 


    Til servering: 

    • Ristede sesamfrø 
    • Hjertesalat 
    • Syltet rødløk (kan sløyfes)


    Skjær kyllingfilet i små terninger og stek på middels-høy varme i en stekepanne med litt olje. Krydre med salt og pepper underveis, men hold litt tilbake på saltet. Legg kyllingen til side. 

    Stek løk til den er myk og blank i samme panne som du har brukt til kyllingen. Legg til side sammen med kyllingen. Stek paprikaen i samme panne på høy varme og legg til side. 

    Finhakk hvitløk og la den surre sammen med litt chili explosion. Pass godt på så den ikke svir seg. Tilsett soyasaus, edikk og vann i pannen. Senk varmen og ha i maizena utrørt i vann for å tykne sausen. Den skal være sirupaktig i konsistensen. Tilsett eventuelt mer vann eller maizenajevning og smak til med pepper og chili explosion. 

    Vend kylling, løk og paprika inn i sausen og la alt bli varmt igjen. Rør inn vårløk rett før servering. 

    Mos avokado med en gaffel og smak til med lime, salt og pepper. Skyll og tørk hjertesalaten med litt håndklepapir. 

    Legg en god skje med avokadorøre på langs i salatbladet, legg i noen skjeer kyllingblanding og topp med syltet rødløk og ristede sesamfrø. Server gjerne litt ekstra avokadorøre ved siden av. 

    #sunnmat #matglede #mat #middag #oppskrift #suntoggodt #godtno #matprat

  • Publisert: 18.10.2017, 08:00
  • Kategori: Middag - kylling
  • 2 kommentarer
  • Lun kyllingsalat med bulgur og soya

  • Publisert: 29.03.2017, 08:00
  • Kategori: Middag - kylling


  • Jeg har definitivt fått en ny kyllingmiddag-favoritt! Denne bulgursalaten med kylling er full av gode smaker! For meg er ikke bare smaken, men også konsistensen viktig for at retten skal være skikkelig god. Har får du kombinasjonen av saftig og god kylling, bulgur, sprø salat og knasende peanøtter - perfekt spør du meg! Utrolig lettvint er det også, så da er det vel bare å hive seg rundt? Til en porsjon brukte jeg følgende:

    Marinade: 

    • 1,25 dl eplejuice
    • 0,25 dl brunt sukker
    • 0,25 dl soyasaus
    • 1/4 ss kvernet svart pepper
    • 1 fedd hvitløk, presset
    • 1 kyllingbryst


    Bulgursalat: 

    • 3/4 dl tørr bulgur
    • Frisk koriander
    • Grønn salat
    • Mais
    • Agurk 
    • Cherrytomater
    • Vårløk
    • Usaltede peanøtter
    • En skvis lime


    Saus: 

    • Resten av marinaden 
    • 1 ts maizena 
    • Litt kaldt vann


    Rør sammen ingrediensene til marinaden. Ha i kyllingfileten, dekk til og sett i kjøleskapet i noen timer (gjerne over natten, jo lenger jo bedre). Kyllingen stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller til den er gjennomstekt. 

    Kok ønsket mengde bulgur etter anvisning på pakken. Mens bulguren koker har du resten av marinaden i en egen kjele. Gi den et lite oppkok. Rør ut maizena i litt kaldt vann og tilsett. La sausen småkoke til bulguren og kyllingen er ferdig. 

    Når bulguren er ferdig kokt tilsetter du hakket koriander, salat, mais, agurk og cherrytomater. Rist peanøtter i en tørr stekepanne. Tilsett vårløk mot slutten av steketiden (tilsett evt. en liten klype havsalt, men vær forsiktig med saltet, ettersom soyasausen er veldig salt i seg selv). Ha bulgursalat og kyllingfilet på en tallerken, ringle over sausen og topp det hele med ristede peanøtter, vårløk og en liten skvis lime. 


    #kyllingsalat #sunnmiddag #middag #middagstips #suntoggodt #mat #matglede #kylling #salat #healthy #healthyfood
     

  • Publisert: 29.03.2017, 08:00
  • Kategori: Middag - kylling
  • 2 kommentarer
  • Hjemmelagde crispy kyllingnuggets

  • Publisert: 18.03.2017, 09:00
  • Kategori: Middag - kylling


  • I går laget jeg meg en skikkelig fredagsmiddag, nemlig hjemmelagde kyllingnuggets med søtpotetfries, salat og hjemmelaget dip. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på sprø og gode søtpotetfries her. Du har kanskje fått med deg at kyllingnuggets ikke nødvendigvis inneholder kun kyllingkjøtt? Og at frityroljen ikke er det beste man kan få i seg? Men kyllingnuggets trenger ikke være så usunt og smake frityrolje og gatekjøkken! Her har jeg lage nuggets av ren kyllingfilet, og frityrstekingen er byttet ut med ovnssteking. Skikkelig saftige og gode ble de også, om jeg skal få si det selv :)

    Til en porsjon brukte jeg:

    • 1 kyllingfilet
    • 1 egg 
    • Ca. 1/2 dl knuste tortillachips (evt. strøkavring)
    • Ca. 1/2 dl hvetemel


    Sett ovnen på 220 grader (over- og undervarme). Skjær kyllingfileten i jevne strimler eller biter. Ha egget i en liten skål og pisk det lett med en gaffel. Ha mel, salt og pepper på en egen tallerken (bruker du saltede tortillachips dropper du saltet). Ha også tortillachips (eller strøkavring) på en egen tallerken.

    Dypp hver kyllingstrimmel i egget, så i mel, tilbake i egget, og til slutt i tortillachips. Legg de ferdige strimlene på en stekeplate kledd med bakepapir. Stekes ved 220 grader i ca 7 minutter. Steketiden avhenger av hvor store nuggets du har laget. Mens du venter på at kyllingen steker kan du kanskje røre sammen en enkel dipp? Her har jeg laget en rød og en lys dip. Den ene består av yoghurt naturell, sennep, salt og pepper. Den andre består av ketchup, worchestersaus, soyasaus og tabasco. 

    Server kyllingnuggets med søtpotetfries, dip og frisk salat. God helg! 




    #fredag #lørdag #helg #friyay #kyllingnuggets #søtpotet #mat #godmat #middagstips #matglede #sunnmatglede #suntoggodt

  • Publisert: 18.03.2017, 09:00
  • Kategori: Middag - kylling
  • 3 kommentarer
  • Kyllingburger med agurksalat og sprø søtpotetfries

  • Publisert: 25.02.2017, 07:46
  • Kategori: Middag - kylling


  • I går laget jeg meg en skikkelig god fredagsmiddag, nemlig hjemmelaget kyllingburger med sprø søtpotetfries og agurksalat. Jeg la ut et bilde på instagram i går, og i dag kommer oppskriften. Med mange elementer ser det kanskje styrete ut, men det er det absolutt ikke! Denne gangen kjøpte jeg grove hamburgerbrød, rett og slett fordi det enkle er ofte det beste. Men lag gjerne selv hvis du ønsker det :) Jeg laget fire hamburgere av denne oppskriften, men tilpass gjerne størrelsen etter eget ønske, bare husk at burgerne bli litt mindre ved steking. Dette er altså nok til 4 porsjoner, men kanskje ikke 4 personer. Viktig forskjell det der.. Uansett:

    Agurksalat: 

    • 4 ss vann 
    • 1 ss eddik (7 %) 
    • 1 ss sukker 
    • 1/2 ts salt 
    • 1 agurk 


    Kyllingburger:

    • 400g kyllingkjøttdeig 
    • 1 egg 
    • Krydder: havsalt, pepper, chili explosion 
    • 1-2 ss BBQ-saus 


    Søtpotetfries:

    • 2 ts maizena
    • 2 ts olje 
    • 2 store søtpoteter 
    • Havsalt 


    Tilbehør: 

    • 4 hamburgerbrød 
    • Grønn salat 
    • Kremost eller dressing (jeg brukte kremost med ruccula og pesto fra Apetina)
    • Tomat i skiver 
    • Rødløk i skiver 


    For beste resultat begynner jeg med litt klargjøring dagen før eller om morgenen samme dag: skrell og skjær søtpotet i jevnstore biter, skyll dem godt, legg dem i en bolle med kaldt vann og sett i kjøleskapet frem til den skal brukes (gjerne 8-10 timer, har du ikke tid til dette kan du også bare skylde søtpotetetbitene i kaldt vann). Skjær rødløk i skiver, ha den over i en egen bolle med vann, dekk godt til og sett i kjøleskapet. Dette er selvfølgelig ikke nødvendig, men det bidrar til at løken blir litt mildere på smak.

    Sett ovnen på 225 grader, bruk gjerne varmluft hvis du kan, hvis ikke bruker du vanlig over- og undervarme. 

    Til agurksalaten: Ha vann, eddik, sukker og salt i en bolle og bland godt. Skjær agurk i tynne skiver og legg den i eddik laken. Vend agurken godt rundt i blandingen, slik at alt blir dekket, og sett til side. 

    Tørk søtpotetfries med litt håndklepapir og legg dem i en plastpose. Tilsett maizena og rist/kna godt, slik at alt blir jevnt fordelt. Tilsett deretter olje og krydder (denne gangen brukte jeg bare havsalt), og rist/kna godt slik at alt dekkes. Legg søtpotetfries på en stekeplate kledd med bakepapir. Pass på at ingen ligger oppå hverandre! La dem steke i 10-15 minutter, ta ut brettet og snu dem og stek videre i ca. 10 minutter. Åpne deretter ovnsdøren på gløtt og la dem ettersteke i ca. 10 nye minutter. Alle ovner steker forskjellig, så følg godt med underveis. Legg gjerne inn burgerbrødene sammen med søtpotetene de siste minuttene. 

    Bland sammen ingrediensene til kyllingburgerne og form dem i ønsket størrelse. Jeg laget fire burgere ut av denne oppskriften. Farsen er lettere å forme dersom du bruker litt kaldt vann på hendene. Legg burgerne over på en fjøl eller liknende dekket med plastfolie. Jeg synes det letteste er å først dele blandingen i passelige store boller, for så å forme dem idet jeg legger dem i pannen. Stek burgere på middels varme til de har fått en fin stekeskorpe på begge sider. La dem deretter ettersteke på svak varme under lokk i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomstekt. 

    Smør litt kremost (evt. dressing) på bunnen av burgerbrødene. Fordel salat, tomatskiver og rødløk over. Legg på kyllingburgeren og topp med agurksalat. Server en skikkelig saftig, deilig kyllingburger sammen med søtpotetfries, og gjerne litt ekstra BBQ-saus. Håper det smaker! 





    #hambuger #kyllingburger #hjemmelaget #søtpotet #søtpotetfries #helg #lørdag #middag #matglede #sunnmat #frabloggerne #godtno #mat

     

  • Publisert: 25.02.2017, 07:46
  • Kategori: Middag - kylling
  • 2 kommentarer
  • Kremet kyllingsalat med fullkornspasta

  • Publisert: 18.01.2017, 19:04
  • Kategori: Middag - kylling


  • Denne kyllingsalaten ble bare så utrolig god! Den er kremet, men likevel lett, og full av gode smaker. Salaten passer både til lunsj og middag, og er ekstra god med en skive ferskt brød med smør ved siden av. Oppskriften fant jeg her, men har gjort noen bittesmå endringer. 

    Til en porsjon trenger du: 

    • 1 kyllingfilet 
    • 50-75g fullkornspasta 
    • 2 ss yoghurt naturell
    • 1 ts sennep 
    • Salt og pepper 
    • En liten skvis sitron, kan sløyfes 
    • En neve røde druer
    • En god neve grønn salat, gjerne ulike typer 
    • Ønsket type nøtter/frø/kjerner

    Krydre kyllingfileten med salt og pepper og bak den i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter (eller til den er gjennomstekt - steketiden varierer med størrelsen på kyllingfileten). I mellomtiden koker du pasta etter anvisningen på pakken. 

    Rør sammen yoghurt og sennep og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Skjær kyllingfileten i mindre biter og ha den i en bolle sammen med den ferdigkokte pastaen. Ha over dressingen og bland godt. Til slutt vender du inn grønn salat og druer. Topp kyllingsalaten med litt hakkede nøtter eller frø og nyt! Server gjerne sammen med et stykke godt, ferskt brød. 


    #matglede #sunnmat #kremet #kyllingsalat #pastasalat #kremetkyllingsalat #kremetpastasalat #godtno #treningsmat #suntoggodt
     

  • Publisert: 18.01.2017, 19:04
  • Kategori: Middag - kylling
  • 1 kommentarer
  • Kylling med pasta, cherrytomater og vårløk

  • Publisert: 28.11.2016, 20:00
  • Kategori: Middag - kylling


  • En enklere rett skal du lete lenge etter, men fy søren så godt! I dag var jeg utrolig sulten da jeg kom hjem fra skolen, og for en gangs skyld hadde jeg faktisk ikke planlagt hva jeg skulle ha til middag. Det eneste jeg hadde gjort var å ta opp en kyllingfilet fra fryseren, for det visste jeg at jeg hadde lyst på. Resultatet ble en "man tar det man har"-pastarett med kylling. Denne retten tar ikke lenger tid enn den tiden det tar å koke pasta!

    Til en porsjon brukte jeg:

    • 75g fullkorn tagliatelle (bruk den pastaen du liker best)
    • 1 kyllingfilet
    • Meierismør til steking 
    • Krydder: jeg brukte chili explosion, pepper og paprikapulver 
    • 1/4 - 1/2 vårløk, finsnittet 
    • 4 cherrytomater 
    • Soyasaus 

    Begynn med å sette på vannet til pastaen. Mens du venter på at vannet skal koke opp gjør du klar de andre ingrediensene: skjær kyllingfilet i passende biter, finsnitt vårløken og del cherrytomatene i to. 

    Kok pasta etter anvisning på pakken. Smelt litt smør i en stekepanne og la pannen bli god og varm før du har i kyllingen (pass på så ikke smøret brenner seg). Krydre kyllingen mens du steker den. Ha over finsnittet vårløk og stek noen minutter før du har i cherrytomatene og lar dem steke med de siste minuttene. Ha over litt soyasaus og rør godt i pannen så smakene blander seg skikkelig. Sil av vannet fra pastaen, ha i en liten klatt smør og rist godt på kjelen. Smøret setter god smak, i tillegg til at det hindrer pastaen i å klebe seg. Ha pasta og kyllingen på en tallerken og server. Enklere blir det ikke! 

    Retten smaker godt som den er, men neste gang vil jeg prøve å steke noen limebåter sammen med kyllingen, og kanskje  også drysse over litt frisk koriander for et mer asiatisk preg. Prøv deg gjerne frem! 

    #middag #mat #suntoggodt #kylling #pasta #oppskrift #frabloggerne #godtno

  • Publisert: 28.11.2016, 20:00
  • Kategori: Middag - kylling
  • 0 kommentarer
  • Kyllingsalat

  • Publisert: 01.08.2016, 20:42
  • Kategori: Middag - kylling
  • En skikkelig kyllingsalat er lettvint og smakfull sommermat, og etter spør du meg, er den like god enten kyllingen er varm eller kald, så lenge den er stekt med godt krydder eller en god marinade. Kylling er magert og sunt, og raskt å tilberede, og på grunn av den milde smaken er det bare fantasien som setter grenser for hvilke smaker du kan kombinere den med. I dag har jeg krydret kyllingen med chilikrydder, kanel, karrikrydder, salt og pepper. Jeg synes denne kombinasjonen er kjempegod både til kyllingfilet og kyllingkjøttdeig! 

    Kyllingsalat er ypperlig både til lunsj og middag. I dag hadde jeg med meg en enkel variant i lunsjboksen på jobb. Den ble frisk og god, og melonen ga en ekstra god smak. Jeg brukte dette: 

    • Kyllingfilet 
    • Krydder 
    • Melon (brukte i dag piel de sapo-melon, men de fleste typer melon egner seg godt i salat) 
    • Sukkererter 
    • Agurk 
    • Mais 
    • Cherrytomater 
    • Crispy salat 
    • Fetaost 


    Skjær kyllingfilet i passende biter og stek raskt i en panne sammen med ønsket krydder. I mellomtiden skjærer du opp grønsakene. Bland kyllingfilet og grønnsaker og topp salaten med litt fetaost. Serverer du salaten til middag kan det være greit å tilsette litt kokt pasta eller godt brød for at den skal bli mer mettende. Skal du ha med salaten i lunsjboksen anbefaler jeg å avkjøle den stekte kyllingen før du har den i salaten. Da unngår du at de andre ingrediensene blir myke og slappe. 



    #kyllingsalat #lunsj #middag #sommermat #mat #godtno #sunt #kylling

  • Publisert: 01.08.2016, 20:42
  • Kategori: Middag - kylling
  • 2 kommentarer