Sunnere mat

Kremet pasta med kylling og urter

  • Publisert: 19.08.2017, 08:00
  • Kategori: Middag - pastaretter
  • Jeg elsker pasta, og srlig hvis den serveres med en kremet saus. Denne oppskriften fant jeg p bloggen til Ida Gran Jansen, og den var rett og slett bare s god at jeg m dele den. Det fine med denne pastaretten er at du fr en smakfull og kremet saus, men i en litt lettere variant. Flten er nemlig byttet ut med vikingmelk, som er ustet melk p boks. Sammen med friske urter og hakkede valntter er denne retten helt perfekt i mine yne!

    Til to personer trenger du: 

    • 175-200g pasta
    • 2 kyllingfileter 
    • Salt og pepper (vr litt forsiktig med saltet hvis fonden/buljongen er veldig salt)
    • 4 champignon, skret i biter
    • 2 fedd hvitlk, finhakket 
    • 75g fersk spinat
    • 3/4 boks vikingmelk 
    • 2-3 ts kyllingfond
    • 2-3 ts grov sennep (jeg brukte denne)
    • 1 stor neve fersk basilikum 
    • 1 vrlk, finsnittet
    • 1 stor neve valntter, ristet i ovnen og grovhakket


    Kok pastaen etter anvisningen p pakken og avkjl den raskt i iskladt, rennende vann. Skjr kyllingfileter i jevne biter, krydre med salt og pepper og stek i varm panne med olje i 2-3 minutter. Tilsett champignon, hvitlk og spinat, og la det surre til spinaten faller sammen. Ha i vikingmelk og bland alt godt sammen. Smak til med kyllingfond og sennep. La blandingen smkoke til det tykner litt og smak til med salt og pepper. Hell pastaen over i sausen nr sausen er ferdig slik at pastaen blir varm. Server med vrlk, fersk basilikum og valntter. 

    #pasta #kylling #pastamiddag #sunnmat #matglede #mat #matblogg #oppskrift 

  • Publisert: 19.08.2017, 08:00
  • Kategori: Middag - pastaretter
  • 0 kommentarer
  • Hjemmelaget pasta

  • Publisert: 12.04.2017, 08:00
  • Kategori: Middag - pastaretter
  • Hjemmelaget pasta! Jeg har hatt lyst til prve dette lenge, men har aldri ftt somlet meg til det. Ikke fr n. Det var ikke spesielt vanskelig, og krever f ingredienser. I tillegg er det skikkelig stas servere hjemmelaget pasta. Alt som er hjemmelaget smaker litt bedre, gjr det ikke? Jeg har ikke pastamaskin, og kjevlet og skar derfor pastaen for hnd. Det gikk helt fint, men det tar nok litt ekstra tid. N som jeg frst har prvd meg p hjemmelaget pasta kommer jeg nok til g til innkjp av en pastamaskin, for deigen er rask slenge sammen, s det er absolutt verdt det. Noe prve seg p i psken kanskje?

    Til en porsjon: 

    • 1 egg 
    • Ca. 100g mel, avhengig av strrelsen p egget (jeg brukte 50/50 hvetemel og sammalt hvete, fin)


    Vei opp melet og legg det i en haug p benkplaten. Lag en liten grop i midten, og knekk i egget. Visp egget sammen med en gaffel og ta gradvis med deg litt og litt mel. Etter hvert kan du g over til bruke hendene. Kna deigen godt sammen. Blir den for fast tilsetter du et ekstra egg og evt. litt ekstra mel. Blir den for ls tilsetter du litt ekstra mel. Jeg brukte nok rundt 80 gram mel til et lite egg.

    Det er viktig kna deigen godt, i 10-12 minutter (ta gjerne tiden, dette er lenger enn du tror!). Dette er avgjrende for f en smidig og god deig som er lett jobbe med. Pakk deretter deigen i plastfolie og la den hvile i kjleskap i minst 30 minutter, gjerne lenger.

    Hvis du er s heldig ha en pastamaskin er det bare finne frem denne og sette i gang. Jeg hadde derimot ikke pastamaskin, men resultatet ble bra likevel. Bruk s lite mel som mulig til utbaking. Har du gjort en god eltejobb skal du ikke trenge bruke noe srlig med mel. Jeg kjevlet ut deigen p en benkplate av tre, og kjevlet den s tynn at jeg kunne se treverket i benken gjennom pastaen. Brett den deretter i tre eller rull den sammen og skjr i strimler med en skarp kniv.

    Vend den ferdige pastaen i litt mel og kast den litt rundt, slik at melet fordeler seg jevnt utover. Jeg har ikke prvd droppe dette steget, men det skal visstnok forhindre at pastaen klebrer seg sammen. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Ha i pastaen og rr rundt. Pastaen min var ferdig etter 1-2 minutter. Sil av vannet, bland inn litt olje og server pastaen med nsket saus eller tilbehr.

    #pasta #hjemmelaget #mat #matglede #godmat #suntoggodt #middag #middagstips #godtno #matprat

  • Publisert: 12.04.2017, 08:00
  • Kategori: Middag - pastaretter
  • 1 kommentarer
  • Pasta med kyllingkjttboller og tomatsaus

  • Publisert: 08.10.2016, 19:13
  • Kategori: Middag - pastaretter
  • I dag laget jeg pasta med hjemmelaget tomatsaus og kyllingkjttboller til middag. Veldig godt og overraskende fort gjort! Og det beste er at bde sausen og kjttbollene er like gode (om ikke enda bedre) dagen etter, s du kan trygt lage en god porsjon med bde saus og kjttboller nr du frst er i gang, s du har til dagen etter ogs. Selve pastaen synes jeg er best nr den er nykokt, og jeg koker derfor bare det jeg skal ha til samme dag. Jeg har brukt fullkorn tagliatelle, men bruk den pastatypen du foretrekker.

    Retten ser riktignok ikke s flott ut.. Jeg var faktisk i tvil om den skulle publiseres eller ikke, siden fotokunnskapene mine ikke er gode nok til at jeg klarte f til et fint bilde. Etter litt frem og tilbake kom jeg fram til at det viktigste er at maten smaker godt, og at denne retten derfor fortjener publiseres likevel. Pynt gjerne opp med litt friske urter og revet ost hvis du har, det setter prikken over i-en p en skikkelig pastarett!

    Tomatsaus:

    • 1 lk
    • 2 fedd hvitlk (eller etter smak)
    • 1 boks gode hakkede tomater (bedre tomater gir bedre smak!)
    • 1 ss ketchup eller tomatpur
    • Salt og pepper
    • Friske eller trkede krydderurter (jeg brukte basilikum og oregano)
    • Evt. annet krydder (jeg brukte pastakrydder fra Cemo gourmet og paprikapulver)
    • Evt. litt sukker


    Finhakk lk og fres i litt olje til den er myk og blank. Tilsett finhakket hvitlk og la det surre med et par minutter. Tilsett hakkede tomater og tomatpur/ketchup og kok opp. La sausen smkoke s lenge du har tid og smak til med salt, pepper, krydder og eventuelt litt sukker. Jeg ville ha en glatt saus, og bruke derfor stavmikser for kjre den jevn og fin, men du kan ogs ha den som den er. Spe eventuelt med litt vann hvis du synes at sausen blir for tykk. Sausen holder seg i kjleskap i rundt en uke hvis du heller den over p et glass eller en boks med lokk. 

    Kyllingkjttboller:

    • 400g kyllingkjttdeig
    • 2 fedd hvitlk
    • finhakket chili
    • 1 egg
    • Salt
    • Pepper


    Bland alle ingrediensene godt og bruk to skjeer til forme sm kjttboller. Jeg brukte ca. en god teskje/en liten spiseskje til n kjttbolle og fikk 20 stk. Nr kan du enten steke kjttbollene i litt smr i en stekepanne, eller du kan steke dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter (avhengig av strrelse). 

    #pasta #tomatsaus #kjttboller #hjemmelaget #middag #mat #godtno #kyllingkjttboller #kylling

  • Publisert: 08.10.2016, 19:13
  • Kategori: Middag - pastaretter
  • 2 kommentarer
  • Kremet pastasalat med saftig foccacia

  • Publisert: 02.07.2016, 19:09
  • Kategori: Middag - pastaretter


  • Denne pastasalaten er bde rask lage, lettvint og sist men ikke minst supergod! I tillegg kan den gjerne lages dagen i forveien, noe som gjr det hele enda bedre! 

    Pastasalat: 

    • 350g fusilli fullkorn 
    • 1 agurk 
    • 3/4 - 1 purre 
    • 2 store eller 3 sm paprika (gjerne en av hver farge; rd, grnn og gul)
    • 1 stor maisboks (eller to sm, ca. 400g totalt)
    • 1 boks bogskinke eller en pakke kokt skinke
    • 1 pakke bacon (ca. 150g)
    • 3 dl lettrmme 
    • 1 pose majones (ca. 160g)
    • Grillkrydder 
    • 2 store fedd revet hvitlk 

     

    Kok pasta etter anvisning p pakken og la den avkjle seg. Skyll den gjerne i iskaldt vann. I mellomtiden lager du dressingen i en egen bolle ved blande sammen rmme, majones, grillkrydder og hvitlk. Smak til underveis, men husk at smakene blir kraftigere jo lenger pastasalaten fr st. 

    Skjr opp agurk, paprika, bogskinke og bacon i terninger, og purren i ringer. Bland grnnsakene, bogskinken, pastaen og dressingen i en stor bolle. Baconet kan enten blandes inn i salaten, eller brukes p toppen. Serveres med f.eks. foccacia, hjemmelaget grovbrd eller baguetter. 

    Foccacia: 

    • 1 kg hvetemel 
    • 1 pose trrgjr
    • 1 ss salt 
    • 1 ss sukker 
    • 1-2 ss honning
    • 9,5 dl lunkent vann 

     

    Sikt mel og gjr sammen i to omganger. Dette er med p gjre foccaciaen mer luftig. Tilsett deretter sukker og salt og bland godt. Rr ut honningen i vannet, tilsett vannet i melblandingen og bland godt, gjerne ved hjelp av en kjkkenmaskin (jeg bruker K-spaden p kenwoodmaskinen, ettersom deigen blir veldig ls).* Dekk til bakebollen med plast og et kjkkenhndle og la den heve i ca. 1 time. 

    Ha den ferdighevede deigen i en langpanne kledd med bakepapir og bruk en slikkepott til dra den godt ut i kantene. Ha litt olje p fingrene og lag groper i foccaciaen. Ha deretter over godt med olivenolje. Husk at det er olivenoljen som gjr foccaciaen ekstra saftig, s ikke vr redd for bruke for mye. Topp deretter med nsket krydder, f.eks. en blanding av havsalt, timian, rosmarin, basilikum, oregano og hvitlk. 

    La foccaciaen etterheve i ca. 15 minutter, fr den stekes ved 220 grader i 15-20 minutter midt i ovnen, til den har ftt en gyllen skorpe.

    *Tips: det er ogs veldig godt ha oliven eller soltrkede tomater i mindre biter i deigen. Dette rres eventuelt inn i deigen fr den settes til heving. 





     

     

     

     

  • Publisert: 02.07.2016, 19:09
  • Kategori: Middag - pastaretter
  • 2 kommentarer
  • hits