Sunnere mat

Pannekaker med gresk yoghurt

  • Publisert: 09.07.2017, 08:00
  • Kategori: Pannekaker og vafler
  • Pannekaker kan lages i mange varianter, og jeg har allerede flere oppskrifter på bloggen (her). Oppskriftene mine blir gjerne til ut fra hva jeg har i kjøkkenskapet. Denne gangen laget jeg en variant med gresk yoghurt , havremel og speltmel. Speltmel kan eventuelt byttes ut med andre typer mel. 

     Du trenger: 

    • 1 egg
    • 50 g gresk yoghurt 
    • 60g melk 
    • Noen dråper vaniljeessens
    • 35g valgfritt mel
    • 30g havregryn, malt til havremel 
    • 1 ts bakepulver 
    • 1 klype salt 
    • Et lite dryss kanel og kardemomme, kan sløyfes


    Ha egg, yoghurt, melk og vaniljeessens i en egen bolle og bland godt. Tilsett deretter alt det tørre og rør godt så du får en klumpfri røre. Stek små pannekaker over middels varme i tørr teflonpanne og server med ønsket topping. 




    #pannekaker #mat #matglede #pancakes #frokost #lunch #lunsj #tea #teatime #lunchtime #oppskrift #treningsglede #sommer #helg #sommermat

  • Publisert: 09.07.2017, 08:00
  • Kategori: Pannekaker og vafler
  • 2 kommentarer
  • Proteinpannekaker

  • Publisert: 03.05.2017, 20:01
  • Kategori: Pannekaker og vafler


  • Onsdag og lillelørdag! Da passer det med en ny pannekakeoppskrift. Ikke at du trenger en unnskyldning for å spise disse pannekakene, for de er både sunne, gode og naturlig rike på proteiner. Disse er supre både til frokost, lunsj, i matpakka og til kveldsmat. Så hva venter du på?

    Oppskriften gir 6-8 pannekaker, avhengig av størrelse:

    • 2 egg 
    • 2 ss (ca. 50g) cottage cheese 
    • 4 ss (ca. 40g) havregryn 
    • 1/2 ts bakepulver 
    • En klype salt
    • Evt. ønsket smakstilsetning: f.eks. kanel, kardemomme og/eller vaniljeessens


    Kjør alle ingrediensene i en stavmikser/blender til du får en jevn og fin blanding. La røren svelle på benken i noen minutter. I mellomtiden kan du varme opp en teflonpanne. Stek små pannekaker (ca. en god spiseskje røre per pannekake) i en tørr teflonpanne på middels varme. Avkjøles på rist og nytes med favorittpålegget ditt! 





    #pancakes #pancakeday #pannekaker #lillelørdag #mat #matglede #oppskrift #trening #muskelmat #suntoggodt #cottagecheese #healthy #healthyfood

  • Publisert: 03.05.2017, 20:01
  • Kategori: Pannekaker og vafler
  • 3 kommentarer
  • Havrepannekaker med eple

  • Publisert: 23.04.2017, 08:00
  • Kategori: Pannekaker og vafler
  • Søndag er nok for mange en pannekakedag. Disse pannekakene er proteinrike og superraske å lage, og i tillegg kan de enkelt lages både laktose- og glutenfrie for dem som ønsker det. Jeg har brukt oppskriften på havrepannekaker som jeg har postet tidligere, men med noen bittesmå justeringer. Har har jeg brukt epleskiver i pannekakerøren, noe som gjør at de minner om eplekake! Nyt pannekakene til frokost, lunsj eller kveldsmat med den beste samvittighet. 

    Til ca. 6 små pannekaker trenger du: 

    • 50g havremel 
    • 1/2 ts bakepulver 
    • Et godt dryss kanel 
    • En liten klype salt 
    • 1/2 ts honning/sukker/sukrin gold 
    • 100g kesam (original) 
    • 1 stort egg
    • Vaniljeessens
    • Vann til passe konsistens (la gjerne røren være litt tykkere enn vanlig)
    • 1 eple


    Bland havremel, bakepulver, kanel og salt i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene (bortsett fra eplet) og rør godt. La røren hvile noen minutter på benken. Skrell eplet og skjær det i tykke skiver på tvers. Bruk en kniv til å fjerne kjernen i hver av skivene. Ha epleskivene i en bolle og dryss litt kanel over dem. Bland godt, og sørg for at kanelen fordeles jevnt mellom skivene. Legg en epleskive i pannekakerøren og vend den godt, slik at hele epleskiven dekkes. 

    Pass på at pannen er god og varm før du begynnner, og stek eplepannekaker i tørr teflonpanne ved middels varme. Avkjøles på rist. 


    #pannekaker #frokost #frokosttips #fruktno #eple #suntoggodt #matglede #mat #lunsj #lunsjtips #godtno #matprat

  • Publisert: 23.04.2017, 08:00
  • Kategori: Pannekaker og vafler
  • 3 kommentarer
  • Vafler til vaffeldagen

  • Publisert: 25.03.2017, 08:00
  • Kategori: Pannekaker og vafler
  • I dag, 25. mars, er det selveste vaffeldagen! Da er det vel bare å finne frem vaffeljernet og sette i gang? I Sverige har vaffelen blitt et symbol på våren, og vaffeldagen markerer et skille mellom vinter og vår. Jeg er i hvert fall veldig klar for vår, sol og varme! Disse vaflene er mettende og gode, og kan nytes både til frokost, lunsj og kveldsmat. Hva med å servere varme, nystekte vafler med litt godt pålegg til helgefrokosten? 

    Til 4 plater trenger du: 

    • 2 egg
    • 60g havremel 
    • 20g speltmel 
    • 70g naturell yoghurt 
    • 2-4 ts honning
    • 1/2 ts kardemomme
    • 1 ts bakepulver 
    • Vann eller melk til passe konsistens 


    Fremgangsmåten er enkel: Bland alle ingrediensene i en bolle til du har en jevn og fin røre. Spe på med væske til du har en passe tykk vaffelrøre. Ha litt smør i vaffeljernet og stek gylne vafler. Nyt dem som de er eller med litt godt pålegg. 





    #vafler #vaffeldagen #sunnmat #mat #matglede #oppskrift #lunsj #frokost #helg #godtno

  • Publisert: 25.03.2017, 08:00
  • Kategori: Pannekaker og vafler
  • 0 kommentarer
  • Havrepannekaker

  • Publisert: 05.02.2017, 10:00
  • Kategori: Pannekaker og vafler
  • I dag er det søndag, og hva passer vel da bedre med en god porsjon med pannekaker? Jeg synes at havrepannekaker ofte kan bli litt kjedelige på både smak og konsistens, men disse var skikkelig saftige og gode! Jeg fant oppskriften på bloggen til lindastuhaug, som er en av mine favorittmatbloggere. Oppskriften og hennes tips for gode havrepannekaker finner du her. Oppskriften nedenfor er så godt som den samme, men jeg bruker ikke proteinpulver i mine. Linda anbefaler å bruke original kesam fremfor mager, og det må jeg absolutt si meg enig i, nå som jeg har prøvd begge deler! Pannekakene blir gode uansett, men skal du ha skikkelig saftige, smakfulle pannekaker bør du bruke original kesam. Prøv deg fram og se hva du liker best!

    Pannekakene er aller best med en gang, men du kan fint lage dem om kvelden og ta dem med i nistepakka dagen etter. Supergode både med og uten pålegg :)

    Til 1 porsjon brukte: 

    • 100g kesam (bruk original for skikkelig saftige pannekaker!)
    • 1 egg 
    • 50g havremel
    • Et dryss kanel og kardemomme 
    • 1/2 ts bakepulver 
    • 1 ts sukrin gold 
    • Vann til passe konsistens


    Bland alle ingrediensene til røren i en bolle og la den svelle i noen minutter. Har du ikke havremel lager du det enkelt ved å finmale havregryn i en blender/stavmikser eller liknende. Lag gjerne opp en god porsjon med havremel når du først er i gang, så har du til senere. Juster veskemengden til du har en fyldig pannekakerøre. 

    Stek pannekaker ved middelsvarme. Pass på at pannen er varm før du har i pannekakerøren. Jeg bruker teflonpanne, og bruker derfor ikke verken smør eller olje til steking, men her må du prøve deg frem i forhold til din egen stekepanne. Ha på ønsket pålegg eller nyt dem som de er. Ha en fortsatt god søndag :)



    #søndag #pannekaker #pannekakesøndag #lunsj #frokost #matglede #mat #suntoggodt #sunnmatlglede

     

  • Publisert: 05.02.2017, 10:00
  • Kategori: Pannekaker og vafler
  • 1 kommentarer
  • Sunnere belgiske vafler

  • Publisert: 07.09.2016, 12:00
  • Kategori: Pannekaker og vafler


  • Hvis man prøver godt nok, vil man nok alltid finne en grunn til å kose seg litt ekstra. I dag er det lille-lørdag, og vi er snart halvveis i uka! Bare det er vel grunn nok til å feire med å lage noe ekstra godt i dag? Uansett, lille-lørdag eller ikke, i dag ble det belgiske vafler til lunsj. Ikke bare ble de supergode, men de er også sunne! Vaffelrøren minner kanskje ikke så mye om en ordentlig belgisk vaffelrøre, ettersom den verken inneholder gjær eller stivpiskede eggehviter, men jeg stekte dem i et belgisk vaffeljern, og gode ble de, så da kan det vel egentlig være det samme :) 

    Til ca. 10 vafler trenger du: 

    • 2 egg 
    • 3 ss sukrin gold (eventuelt sukker) 
    • 1,5 dl havregryn, lettkokte 
    • 3 dl sammalt hvete, finmalt 
    • 1 ts bakepulver 
    • 0,5 ts maldonsalt 
    • 1,5 dl mager kesam 
    • 3 dl ekstra lett melk 
    • 1 ss nøytral olje (jeg brukte vita hjertego) 
    • 1 ts vaniljeessens


    Pisk egg og sukker til eggedosis. Deretter blander du alt det tørre, og tilsetter dette sammen med de resterende ingrediensene. Varm opp vaffeljernet, smør med litt ekte smør og stek deilige vafler. Enklere blir det vel ikke? Vaflene er gode både som de er og med pålegg. I dag toppet jeg dem med banan, hjemmelaget peanøttsmør og sjokoladesaus laget av litt nugatti zero som jeg varmet noen sekunder i mirkoovnen. 

    #vafler #belgiskevafler #mat #lunsj #dessert #lillelørdag #godt 

  • Publisert: 07.09.2016, 12:00
  • Kategori: Pannekaker og vafler
  • 0 kommentarer
  • Gulrotpannekaker

  • Publisert: 20.06.2016, 13:07
  • Kategori: Pannekaker og vafler
  • Oppskriften gir 4-6 pannekaker

    • 1 egg
    • 1 finrevet gulrot 
    • 40g havregryn 
    • 1/2 ts kanel
    • 1/2 ts kardemomme
    • Vann eller melk til passe konsistens 

    Kjør alle ingrediensene i en stavmikser/blender til du får en jevn og fin blandingen. La røren svelle noen minutter på benken. Stek pannekaker i en tørr teflonpanne ved middels varme. Pannekakene smaker best når de har fått avkjølt seg litt, og er gode med både kjøttpålegg og ost. 

     

  • Publisert: 20.06.2016, 13:07
  • Kategori: Pannekaker og vafler
  • 0 kommentarer
  • hits