hits

Sunnere mat

Sunne cookie dough-kuler

  • Publisert: 09.03.2018, 08:00
  • Kategori: Snacks
  • God fredag! Det er endelig helg, og i dag poster jeg derfor denne oppskriften p cookie dough.kuler. Disse kulene er helt supre hvis du har lyst p noe godt, men ikke har lyst til skeie ut helt. Jeg laget kun en liten porsjon, siden jeg ikke var sikker p om det skulle bli godt eller ikke, men du kan trygt bruke en hel boks kikerter og gange opp oppskriften hvis du er glad i cookie dough eller skal lage til flere! Du rynker kanskje litt p nesen nr du ser p ingredienslisten, for jeg kan vre enig i at det virker skikkelig srt ha kikerter i "godteri". Men du br virkelig gi det en sjanse. Helt rlig: Nei - det smaker ikke nyaktig det samme som vanlig cookie dough, men ja - det er en sunnere erstatning som faktisk er ganske god. Prv den du ogs da vel!

    Til ca. 6 stk trenger du: 

    • 1/4 boks moste kikerter
    • 1/2 - 1 ts vanilje
    • En liten klype salt 
    • 1 ts sukrin gold 
    • 1 ts melk 
    • 1 ts peanttsmr
    • Noen ruter hakket sjokolade (jeg brukte kokesjokolade) 


    Skyll kikertene godt og la dem renne av seg. Mos dem med stavmikser til du har en jevn pur. Tilsett de resterende ingrediensene bortsett fra sjokoladen og bland godt. Smak til med vanilje, salt og stt slik at du fr den slik du liker den. Blir blandingen for ls kan du tilsette litt havregryn eller havremel. Tilsett hakket sjokolade til slutt og rull til kuler eller spis blandingen som den er. Oppbevares i tett boks i kjleskap. Nyt fredagen og nyt helgen!

    #suntoggodt #sunnerealternativ #cookiedough #mat #oppskrift #blogg #matblogg #godtno #matglede #godhelg #fredag #snacks #sunnsnacks

  • Publisert: 09.03.2018, 08:00
  • Kategori: Snacks
  • 0 kommentarer
  • Seige snickerskuler

  • Publisert: 10.12.2017, 08:00
  • Kategori: Snacks
  • Det er andre sndag i advent, og p tide med en liten juleoppskrift. I dag kommer oppskriften p seige snickerstrfler! Jeg bruker ikke proteinpulver til vanlig, men forrige helg var jeg s heldig at jeg fikk en smaksprve p proteinpulver da jeg var p butikken. Siden jeg ikke drikker shakes ol. mtte jeg selvflgelig prve lage noe med det! Valget falt p "proteinkuler" eller segie snickerstrfler om du vil. Oppskriften har jeg fra bloggen til Kristine Aure. Hvis du er glad i trening og sunn og god mat br du sjekke ut bloggen hennes hvis ikke du har gjort det enda! Uansett, her kommer oppskriften:

    Til ca. 8 stk trenger du:

    • 30g proteinpulver med sjokoladesmak 
    • 1 ss havregryn 
    • 1 ss havremel 
    • 1 ss bakekakao 
    • 1/4 ts salt 
    • 1 ts sukrin gold 
    • 1 ss peanttsmr (kan erstattes med kesam hvis du ikke nsker peanttsmak)
    • Vske (vann/melk) til passe konsistens


    Bland alt det trre i en bolle. Tilsett peanttsmr (evt. kesam) og ha i litt og litt vske til du har en seig og klebrig masse. Sett deigen kaldt i ca. 5 minutter fr du triller kuler av den. Kulene kan spises med en gang eller oppbevares i kjleskap eller fryser. Nr det gjelder "topping" er alternativene mange: dypp dem i hvit eller mrk sjokolade, rull dem i kokosmasse, hakkede ntter, melis eller kakaopulver eller spis dem som de er! 

    #sndag #advent #jul #proteinkuler #sunnsnacks #proteins #sunnmat #matglede #trening #hst #julegodt #sunneregodt #suntoggodt

  • Publisert: 10.12.2017, 08:00
  • Kategori: Snacks
  • 1 kommentarer
  • Konfekt med banan og peanttsmr

  • Publisert: 03.03.2017, 17:00
  • Kategori: Snacks
  • Endelig helg! Denne konfekten er superenkel lage, og hvis du liker banan, peanttsmr og sjokolade kan jeg garantere deg at du liker den. Et litt sunnere alternativ til smgodtposen, ogs er det jo alltid gy med noe som er hjemmelaget.

    Du trenger: 

    • Banan
    • Peanttsmr (hjemmelaget eller kjpt)
    • Valgfri sjokolade (her har jeg brukt freia 70 % kokesjokolade) 
    • Evt. hakkede peantter


    Skjr bananen i passe tykke skiver. Smr et lag med peanttsmr p halvparten av skivene, og legg de andre skivene opp, slik at du fr sandwicher med banan og peanttsmr. Sett dem enten i fryseren som de er, eller stikk sm pinner gjennom dem frst (dette gjr dem lettere dype senere, men er ikke ndvendig). 

    Nr bitene har sttt en stund i fryseren smelter du sjokoladen og har den over i en bolle/kopp. 100g sjokolade holder til ca. 2 bananer. Jeg bruker helst en hy, smal kopp, slik at det blir lettere dyppe og dekke bitene. Ta banan-sandwichene ut av fryseren og dypp dem i sjokoladen. La dem renne litt av seg fr du eventuelt dypper dem i hakkede peantter. Sett dem deretter p en tallerken eller lignende med bakepapir. Oppbevares i kjleskap eller fryser, men smaker best nr de er helt ferske! 

    - Her har jeg tatt dem rett fra fryseren. La dem gjerne tine noen minutter p kjkkenbenken fr servering hvis du velger oppbevare dem i fryseren -

    #lrdag #konfekt #sunnerealternativ #banan #sjokolade #peanttsmr #godtno #suntoggodt #matglede #mat #helg #godteri #konfekt #matprat #fredag #fredagskos



     

  • Publisert: 03.03.2017, 17:00
  • Kategori: Snacks
  • 1 kommentarer
  • Hjemmelagde grissini

  • Publisert: 13.01.2017, 13:21
  • Kategori: Snacks
  • Til ca. 24 stk trenger du:

    • 1/2 pakke gjr, fersk eller trr 
    • 3 dl lunkent vann 
    • 1/2 dl olivenolje
    • 1 ts havsalt 
    • 450g hvetemel
    • Revet ost, maldonsalt og nsket krydder til topping


    Sett ovnen p 200 grader (helst varmluft). Bland ut gjren i vannet (uavhengig av om du bruker fersk- eller trrgjr). Tilsett deretter olje, salt og hvetemelk og elt deigen i kjkkenmaskin med eltekrok til du har en smidig og elastisk deig. Dekk til med plast eller et rent kjkkenhndkle og la deigen hvile i ca. 30 minutter. 

    Ha deigen p et lett melet underlag og del den i to like store emner. Del hvert emne i 12 like store biter (alts 24 biter totalt). Trill hver bit til en lang, tynn plse. Du kan ha dem naturelle og legge dem rett p et stekebrett kledd med bakepapir, men jeg synes grissinene blir best med litt ost og krydder. For f osten til sitte fast er det lurt pensle plsene forsiktig med litt kaldt vann. Rull dem deretter i smaksrik, finrevet ost (f.eks. Jarlsberg eller Parmesan) og legg dem p stekebrettet. Dryss over maldonsalt og krydder etter smak (jeg brukte trket timian). Husk ha litt avstand mellom "plsene".

    Stek grissiner p midterste rille i ca. 12-15 minutter og avkjl p rist. nsker du et enda sprere resultat kan du sette end temperaturen og ke steketiden. Oppbevar avkjlte grissini i en kakeboks eller lignende. De holder seg en god stund og blir sprere jo lenger de fr ligge. 

    Server grissini som de er, sammen med et ostefat, surr litt spekeskinke rundt eller lag en deilig dip. 


    #grissini #snacks #ostogvin #snack #mat #godtno #tilbehr #cheese

  • Publisert: 13.01.2017, 13:21
  • Kategori: Snacks
  • 0 kommentarer