hits

Sunnere mat

Sunne cookie dough-kuler

  • Publisert: 09.03.2018, 08:00
  • Kategori: Snacks
  • God fredag! Det er endelig helg, og i dag poster jeg derfor denne oppskriften på cookie dough.kuler. Disse kulene er helt supre hvis du har lyst på noe godt, men ikke har lyst til å skeie ut helt. Jeg laget kun en liten porsjon, siden jeg ikke var sikker på om det skulle bli godt eller ikke, men du kan trygt bruke en hel boks kikerter og gange opp oppskriften hvis du er glad i cookie dough eller skal lage til flere! Du rynker kanskje litt på nesen når du ser på ingredienslisten, for jeg kan være enig i at det virker skikkelig sært å ha kikerter i "godteri". Men du bør virkelig gi det en sjanse. Helt ærlig: Nei - det smaker ikke nøyaktig det samme som vanlig cookie dough, men ja - det er en sunnere erstatning som faktisk er ganske god. Prøv den du også da vel!

    Til ca. 6 stk trenger du: 

    • 1/4 boks moste kikerter
    • 1/2 - 1 ts vanilje
    • En liten klype salt 
    • 1 ts sukrin gold 
    • 1 ts melk 
    • 1 ts peanøttsmør
    • Noen ruter hakket sjokolade (jeg brukte kokesjokolade) 


    Skyll kikertene godt og la dem renne av seg. Mos dem med stavmikser til du har en jevn puré. Tilsett de resterende ingrediensene bortsett fra sjokoladen og bland godt. Smak til med vanilje, salt og søtt slik at du får den slik du liker den. Blir blandingen for løs kan du tilsette litt havregryn eller havremel. Tilsett hakket sjokolade til slutt og rull til kuler eller spis blandingen som den er. Oppbevares i tett boks i kjøleskap. Nyt fredagen og nyt helgen!

    #suntoggodt #sunnerealternativ #cookiedough #mat #oppskrift #blogg #matblogg #godtno #matglede #godhelg #fredag #snacks #sunnsnacks

  • Publisert: 09.03.2018, 08:00
  • Kategori: Snacks
  • 0 kommentarer
  • Seige snickerskuler

  • Publisert: 10.12.2017, 08:00
  • Kategori: Snacks
  • Det er andre søndag i advent, og på tide med en liten juleoppskrift. I dag kommer oppskriften på seige snickerstrøfler! Jeg bruker ikke proteinpulver til vanlig, men forrige helg var jeg så heldig at jeg fikk en smaksprøve på proteinpulver da jeg var på butikken. Siden jeg ikke drikker shakes ol. måtte jeg selvfølgelig prøve å lage noe med det! Valget falt på "proteinkuler" eller segie snickerstrøfler om du vil. Oppskriften har jeg fra bloggen til Kristine Aure. Hvis du er glad i trening og sunn og god mat bør du sjekke ut bloggen hennes hvis ikke du har gjort det enda! Uansett, her kommer oppskriften:

    Til ca. 8 stk trenger du:

    • 30g proteinpulver med sjokoladesmak 
    • 1 ss havregryn 
    • 1 ss havremel 
    • 1 ss bakekakao 
    • 1/4 ts salt 
    • 1 ts sukrin gold 
    • 1 ss peanøttsmør (kan erstattes med kesam hvis du ikke ønsker peanøttsmak)
    • Væske (vann/melk) til passe konsistens


    Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett peanøttsmør (evt. kesam) og ha i litt og litt væske til du har en seig og klebrig masse. Sett deigen kaldt i ca. 5 minutter før du triller kuler av den. Kulene kan spises med en gang eller oppbevares i kjøleskap eller fryser. Når det gjelder "topping" er alternativene mange: dypp dem i hvit eller mørk sjokolade, rull dem i kokosmasse, hakkede nøtter, melis eller kakaopulver eller spis dem som de er! 

    #søndag #advent #jul #proteinkuler #sunnsnacks #proteins #sunnmat #matglede #trening #høst #julegodt #sunneregodt #suntoggodt

  • Publisert: 10.12.2017, 08:00
  • Kategori: Snacks
  • 1 kommentarer
  • Konfekt med banan og peanøttsmør

  • Publisert: 03.03.2017, 17:00
  • Kategori: Snacks
  • Endelig helg! Denne konfekten er superenkel å lage, og hvis du liker banan, peanøttsmør og sjokolade kan jeg garantere deg at du liker den. Et litt sunnere alternativ til smågodtposen, også er det jo alltid gøy med noe som er hjemmelaget.

    Du trenger: 

    • Banan
    • Peanøttsmør (hjemmelaget eller kjøpt)
    • Valgfri sjokolade (her har jeg brukt freia 70 % kokesjokolade) 
    • Evt. hakkede peanøtter


    Skjær bananen i passe tykke skiver. Smør et lag med peanøttsmør på halvparten av skivene, og legg de andre skivene oppå, slik at du får sandwicher med banan og peanøttsmør. Sett dem enten i fryseren som de er, eller stikk små pinner gjennom dem først (dette gjør dem lettere å dype senere, men er ikke nødvendig). 

    Når bitene har stått en stund i fryseren smelter du sjokoladen og har den over i en bolle/kopp. 100g sjokolade holder til ca. 2 bananer. Jeg bruker helst en høy, smal kopp, slik at det blir lettere å dyppe og dekke bitene. Ta banan-sandwichene ut av fryseren og dypp dem i sjokoladen. La dem renne litt av seg før du eventuelt dypper dem i hakkede peanøtter. Sett dem deretter på en tallerken eller lignende med bakepapir. Oppbevares i kjøleskap eller fryser, men smaker best når de er helt ferske! 

    - Her har jeg tatt dem rett fra fryseren. La dem gjerne tine noen minutter på kjøkkenbenken før servering hvis du velger å oppbevare dem i fryseren -

    #lørdag #konfekt #sunnerealternativ #banan #sjokolade #peanøttsmør #godtno #suntoggodt #matglede #mat #helg #godteri #konfekt #matprat #fredag #fredagskos



     

  • Publisert: 03.03.2017, 17:00
  • Kategori: Snacks
  • 1 kommentarer
  • Hjemmelagde grissini

  • Publisert: 13.01.2017, 13:21
  • Kategori: Snacks
  • Til ca. 24 stk trenger du:

    • 1/2 pakke gjær, fersk eller tørr 
    • 3 dl lunkent vann 
    • 1/2 dl olivenolje
    • 1 ts havsalt 
    • 450g hvetemel
    • Revet ost, maldonsalt og ønsket krydder til topping


    Sett ovnen på 200 grader (helst varmluft). Bland ut gjæren i vannet (uavhengig av om du bruker fersk- eller tørrgjær). Tilsett deretter olje, salt og hvetemelk og elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok til du har en smidig og elastisk deig. Dekk til med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i ca. 30 minutter. 

    Ha deigen på et lett melet underlag og del den i to like store emner. Del hvert emne i 12 like store biter (altså 24 biter totalt). Trill hver bit til en lang, tynn pølse. Du kan ha dem naturelle og legge dem rett på et stekebrett kledd med bakepapir, men jeg synes grissinene blir best med litt ost og krydder. For å få osten til å sitte fast er det lurt å pensle pølsene forsiktig med litt kaldt vann. Rull dem deretter i smaksrik, finrevet ost (f.eks. Jarlsberg eller Parmesan) og legg dem på stekebrettet. Dryss over maldonsalt og krydder etter smak (jeg brukte tørket timian). Husk å ha litt avstand mellom "pølsene".

    Stek grissiner på midterste rille i ca. 12-15 minutter og avkjøl på rist. Ønsker du et enda sprøere resultat kan du sette end temperaturen og øke steketiden. Oppbevar avkjølte grissini i en kakeboks eller lignende. De holder seg en god stund og blir sprøere jo lenger de får ligge. 

    Server grissini som de er, sammen med et ostefat, surr litt spekeskinke rundt eller lag en deilig dip. 


    #grissini #snacks #ostogvin #snack #mat #godtno #tilbehør #cheese

  • Publisert: 13.01.2017, 13:21
  • Kategori: Snacks
  • 0 kommentarer