Sunnere mat

Konfekt med banan og peanøttsmør

  • Publisert: 03.03.2017, 17:00
  • Kategori: Snacks
  • Endelig helg! Denne konfekten er superenkel å lage, og hvis du liker banan, peanøttsmør og sjokolade kan jeg garantere deg at du liker den. Et litt sunnere alternativ til smågodtposen, også er det jo alltid gøy med noe som er hjemmelaget.

    Du trenger: 

    • Banan
    • Peanøttsmør (hjemmelaget eller kjøpt)
    • Valgfri sjokolade (her har jeg brukt freia 70 % kokesjokolade) 
    • Evt. hakkede peanøtter


    Skjær bananen i passe tykke skiver. Smør et lag med peanøttsmør på halvparten av skivene, og legg de andre skivene oppå, slik at du får sandwicher med banan og peanøttsmør. Sett dem enten i fryseren som de er, eller stikk små pinner gjennom dem først (dette gjør dem lettere å dype senere, men er ikke nødvendig). 

    Når bitene har stått en stund i fryseren smelter du sjokoladen og har den over i en bolle/kopp. 100g sjokolade holder til ca. 2 bananer. Jeg bruker helst en høy, smal kopp, slik at det blir lettere å dyppe og dekke bitene. Ta banan-sandwichene ut av fryseren og dypp dem i sjokoladen. La dem renne litt av seg før du eventuelt dypper dem i hakkede peanøtter. Sett dem deretter på en tallerken eller lignende med bakepapir. Oppbevares i kjøleskap eller fryser, men smaker best når de er helt ferske! 

    - Her har jeg tatt dem rett fra fryseren. La dem gjerne tine noen minutter på kjøkkenbenken før servering hvis du velger å oppbevare dem i fryseren -

    #lørdag #konfekt #sunnerealternativ #banan #sjokolade #peanøttsmør #godtno #suntoggodt #matglede #mat #helg #godteri #konfekt #matprat #fredag #fredagskos



     

  • Publisert: 03.03.2017, 17:00
  • Kategori: Snacks
  • 1 kommentarer
  • Hjemmelagde grissini

  • Publisert: 13.01.2017, 13:21
  • Kategori: Snacks
  • Til ca. 24 stk trenger du:

    • 1/2 pakke gjær, fersk eller tørr 
    • 3 dl lunkent vann 
    • 1/2 dl olivenolje
    • 1 ts havsalt 
    • 450g hvetemel
    • Revet ost, maldonsalt og ønsket krydder til topping


    Sett ovnen på 200 grader (helst varmluft). Bland ut gjæren i vannet (uavhengig av om du bruker fersk- eller tørrgjær). Tilsett deretter olje, salt og hvetemelk og elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok til du har en smidig og elastisk deig. Dekk til med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i ca. 30 minutter. 

    Ha deigen på et lett melet underlag og del den i to like store emner. Del hvert emne i 12 like store biter (altså 24 biter totalt). Trill hver bit til en lang, tynn pølse. Du kan ha dem naturelle og legge dem rett på et stekebrett kledd med bakepapir, men jeg synes grissinene blir best med litt ost og krydder. For å få osten til å sitte fast er det lurt å pensle pølsene forsiktig med litt kaldt vann. Rull dem deretter i smaksrik, finrevet ost (f.eks. Jarlsberg eller Parmesan) og legg dem på stekebrettet. Dryss over maldonsalt og krydder etter smak (jeg brukte tørket timian). Husk å ha litt avstand mellom "pølsene".

    Stek grissiner på midterste rille i ca. 12-15 minutter og avkjøl på rist. Ønsker du et enda sprøere resultat kan du sette end temperaturen og øke steketiden. Oppbevar avkjølte grissini i en kakeboks eller lignende. De holder seg en god stund og blir sprøere jo lenger de får ligge. 

    Server grissini som de er, sammen med et ostefat, surr litt spekeskinke rundt eller lag en deilig dip. 


    #grissini #snacks #ostogvin #snack #mat #godtno #tilbehør #cheese

  • Publisert: 13.01.2017, 13:21
  • Kategori: Snacks
  • 0 kommentarer
  • hits